Efter 33 år: Restaurant Italia lukker og slukker

Efter 33 år lukker den ikoniske Restaurant Italia ved Europaplads, og nytårsaften bliver den sidste åbningsdag.

Mange aarhusianere har formentlig minder fra den klassiske Aarhus-restaurant, der gennem 33 år har serveret pizza, pasta og bøf for aarhusianerne. Men til årsskiftet bliver Italia fortid, da ejerne har valgt at sælge stedet.

”Vi har valgt at sælge restauranten af økonomiske grunde,” siger medejer og bestyrer, Kasper Vejvad Jørgensen.

Den tidligere ejer, 72-årige Fulvio Capuzzi, solgte sidste år restauranten til Kasper Vejvad Jørgensen og de andre medejere, som ville føre restauranten videre i samme ånd.

Lukker med et brag
”Vi lover, at vi lukker restauranten med manér op til lukningsdatoen, som er nytårsaften. Nytårsaften laver vi et event med underholdning og god vin og mad, så vores gæster kan komme og fejre nytår på Italia. Vi laver også mad ud af huset med en særlig nytårspakke, som gæsterne kan tage med hjem,” fortæller Kasper Vejvad Jørgensen.

Restauranten skruer dog ikke ned for madoplevelserne på trods af den kommende lukning.

”Op til lukningen vil vi tilbyde lidt ekstra med nogle hyggelige og nostalgiske tiltag, som omfavner Italias historie,” siger Kasper Vejvad Jørgensen.

Du behøver altså ikke at skynde dig, hvis du skal nå at besøge den ikoniske italiener på Åboulevarden 9, inden de lukker ved overgangen til 2019.