Foto: Northside.

Nye madboder på NorthSide: Kanoner og somalisk mad

Tre nye madboder får plads på NorthSide, når festivalen løber af stablen til juni.

Har du nogensinde smagt mad tilberedt i en kanon? Det får du muligheden for, når NorthSide afholdes fra den 7. til 9. juni. Festivalen har nemlig præsenteret tre nye madboder, som er Gastrokanonen, Somalifoods og Mama.

”Vi synes, at det er nogle rigtig spændende madboder, som kommer til NorthSide indtil videre. Vi vil gerne bakke op om de her lokale projekter, som alle serverer 100 procent økologisk mad på festivalen,” siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

De tre madboder
Gastrokanonen er stiftet af Rasmus Meldgaard og Svend Hamann, og de to laver mad i en ’Gullashkanon’. Kanonen er et brændfyret, militært feltkøkken, som blev brugt under verdenskrigene til at bespise soldaterne. De to kokke har modificeret og ombygget ‘Gullashkanonen til en tidsvarende madmaskine, som de ruller ind på festivalpladsen. Her serverer kanonen 1000 kuverter af ’glad gris i øl med brød’ om dagen til festivalgængerne.

Somalifood er et netværk af somaliske kvinder fra Gellerup, som brænder for at lave mad. I øjeblikket serverer de mad i en kantine i Viby, og til NorthSide byder de på den somaliske ret ’sambusa’, som er en blanding mellem samoser og forårsruller.

Madboden Mama er drevet af Sisse Budtz, som også står bag gourmetrestauranten L’estragon i Aarhus Centrum. Mama serverer 100% vegetarisk mad, og du kan blandt andet se frem til at smage en spicy kartoffelsuppe med ost, avocado, sprød salsa og Dahl med syltede ramsløg , dukka og yogurt creme.

NortSide sætter en række store sejl op i spiseområderne. Det skal sammenlagt give 500 kvadratmeter overdækkede siddemiljøer, hvor du kan nyde din mad og drikke uden at drukne i regn eller blive solskoldet.