Karolines Køkken

Ny undersøgelse – Her er østjydernes favorit køkken

Karolines Køkken har i en ny undersøgelse set på østjydernes madvaner, og der er forskel på, hvad østjyderne spiser, og hvad deres favorit køkken er.

For sjette år i træk har Karolines Køkken undersøgt danskernes madvaner, og østjyderne er splittede når det kommer til, hvad for noget mad de spiser, og hvilket køkken der så er deres yndlingskøkken. Vi østjyder er vilde med dansk mad, men laver mest italiensk mad. Hele 38 procent af østjyderne fortæller i undersøgelsen, at deres yndlingskøkken er det danske. Herefter følger det italienske køkken med 15 procent, og på tredjepladsen kommer det kinesiske med blot 5 procent.

Læs også: Pil-selv rejer og G&T ad libitum på toppen af Aarhus

På trods af dette er det ikke danske klassikere som hakkebøf og karbonader, vi oftest kokkerer i hverdagen. Øverst på listen over østjydernes yndlingshverdagsretter i 2021 ligger nemlig pasta med kødsovs med 62 procent, stegt kylling med 57 procent, lasagne med 53 procent og suppe på en fjerdeplads med 51 procent.

Danskerne har dog fået øjnene op for endnu flere køkkener, og på arla.dk har man set en stigning i besøg på temasider om mexicansk og asiatisk mad. Så måske det mexicanske køkken snart bliver danskernes mest brugte køkken

Vidste du, at

Bro Caféen på Frederiksallé eftersigende er Aarhus’ ældste værtshus? Det første udskænkningssted, hvor Bro Caféen ligger i dag, hed Skyttes Gæstgiveri og åbnede i 1899. Mellem 1916 og 1918 fik steder ny ejer og sit nuværende navn: Bro Café.