Ny restaurant i Aarhus satser på moderne nordiske deleretter

Ny restaurant i Aarhus satser på moderne nordiske deleretter

af -
Foto: Syv Ni 13

Den nye restaurant Syv Ni 13 vil nyfortolke klassiske retter og lokale råvarer i en atmosfære, der indbyder til en ekstra flaske vin.

I lokalerne på Frederiksgade, der tidligere har huset gourmetrestauranten Le Canard og senest den Michelinbelønnede restaurant Substans, åbner der en ny restaurant fredag den 25. oktober. Men modsat de tidligere residenter på adressen bliver restauranten Syv Ni 13 mere uformel med deleretter som omdrejningspunktet.

”Vi laver en restaurant, som vi selv gerne vil spise på. Det skal være nede på jorden og med højt til loftet. Vi synes selv, at deleretter er en hyggelig og vedkommende måde at spise på, og det vil vi gerne dele med vores gæster,” siger Kalle Møller Jensen, én af de tre ejere af restauranten.

Bag restauranten står ud over Kalle Møller Jensen også Asbjørn Kyed Sørensen og Frederik Hejbjerg Pedersen, som kommer til at stå bag gryderne i køkkenet. Trioen har alle en fortid i Dining Six, der blandt andet står bag restauranterne Basso og Köd.

Nordiske deleretter med klassisk smage
Frederik Hejbjerg Pedersen har også en fortid på gourmetrestauranten Molskroen, og det vil også afspejle sig i restaurantens menu, der vil være moderne og nordisk, men rodfæstet i klassiske smage. Han har fået frie tøjler til at skabe menuen, som består af snacks og 16 forskellige retter, der alle skal deles ved bordet.

Du kan blandt andet glæde dig til at sætte tænderne i friteret artiskok med citrus og kartoffel, rødbedetartar med peberrod og brøndkarse, blomkål med trøfler og mandler, confiteret sprød kylling med svampe og skilt sauce og æble med hvid chokolade og brunet smør iscreme.

Hver ret koster 120 kroner og er tiltænkt to personer. Restauranten anbefaler, at I bestiller minimum 4 retter, hvis I er to ude at spise.

Hygge og vin på flaske
Skal det være mere simpelt, kan I kaste jer over en menu, som består af snacks efterfulgt af syv retter, der også skal deles ved bordet. Det koster 373 kroner per person.

Du kan altid købe vin på glas på Syv Ni 13, men de håber, at mange vil kaste sig over vinene på flaske. I samarbejde med Miró Vin har de lavet et vinkort, hvor der ifølge ejerne vil være noget for enhver smag og til overkommelige priser. Vinene koster mellem 245 kroner og 595 kroner for en Barolo.

”Vi har med vilje sat priserne lavt på vin, fordi vi håber at folk hygger sig og vil købe en flaske mere eller en af vores after dinner-cocktails, som vi selv laver fra bunden,” fortæller Kalle Møller Jensen.

Daniel Øster
Studerende på kandidatuddannelsen i Analytisk Journalistik. Jeg elsker mad, er altid tørstig efter kaffe, bager forrygende teboller og gad godt spise på Frederikshøj.