DELI Den nye deli Sårt på Frederiksbjerg får op mod 40 spisepladser og vil lave pasta og pølser helt fra bunden.
Folkene bag Restaurant Hærværk og en del af det tidligere hold bag Delien på Jægergårdsgade går nu sammen med den østjyske gård Troldgaarden om den kombinerede deli og restaurant Sårt på Frederiksbjerg. Stedet åbner i maj i lokalerne på Jægergårdsgade 6, som tidligere husede Restaurant Veto.
Bydelens nye deli får et butiksudsalg med charcuteri, oste, pasta, pølser og konserves, og bagerst i lokalet bliver der op mod 40 spisepladser og 12 barpladser, hvor man kan spise enkle retter til SU-venlige priser. På menuen kommer fisk, pasta, tapas og desserter, der i lighed med på Restaurant Hærværk laves af dagens råvarer.
Gamle håndværksmetoder
Mange af produkterne er lavet fra bunden, og visionen med det nye spisested er netop at vise, at det kan lade sig gøre.
”Vi vil vise, at man kan bruge gamle håndværksmetoder til at lave fødevarer selv. Vores pølser og salami stopper og modner vi eksempelvis selv uden nitrit, vores pasta ruller vi selv ud med en lang stok som i Italien, og hvis vi serverer noget med butterdej, har vi naturligvis også foldet den selv,” siger medejer Mads Billenstein Schriver.
For at lære håndværket har Mads Billenstein Schriver og kollegaen Esben Kragh Rasmussen været på kursus i fremstilling af charcuteri og pasta i Italien. Alle kødvarerne hænger i et specialindrettet kødrum i restauranten, indtil de er færdigmodnede.
Lokale råvarer i fokus
Råvarerne kommer fra omkring 25 lokale producenter, som kokkene kender personligt. Samarbejdet med producenterne er særdeles tæt, fordi det giver den bedste kvalitet på tallerkenen.
”Det unikke ved Aarhus er, at vi kan køre til de fleste producenter på 20 minutter. Hos Troldgaarden har vi for eksempel vores egne grise gående, fordi det giver os den bedste kvalitet. Og i Solbjerg får vi lavet vores egne æg hos frilandsavleren Olsgaard, som fodrer hønsene med frasorteringsgrønt, hvilket giver meget gulere blommer end i normale æg,” siger Esben Kragh Rasmussen.
Sårt får også takeaway i form af eksempelvis tapasanretninger, som man også har kendt det fra Delien. Det er desuden planen også at lave aftenarrangementer med musik, som Restaurant Hærværk har gjort flere gange. Den præcise åbningsdato i maj er ikke fastlagt endnu.