Bæredygtig og økologisk: Ny café åbner i Vestergade

Bæredygtig og økologisk: Ny café åbner i Vestergade

af -
Foto: Café Mellemfolk.

Café Mellemfolk er åbnet i Vestergade, og overskudet fra salget går til et godt formål.

Aarhus er blevet en non-profit café rigere. Den hedder Café Mellemfolk og har adresse på Vestergade 69. Mellemfolkeligt Samvirke står bag den nye café, som er drevet af frivillige og hovedsageligt sælger økologiske og bæredygtige produkter.

”Størstedelen af vores produkter i Café Mellemfolk er økologiske, men vi har også varer, som ikke er det. Dem sælger vi, fordi de har en social eller politisk agenda, vi støtter. For eksempel sælger vi en øl, som Mikkeller har brygget i samarbejde med unge med autisme,” siger project manager, Mads Dahl Thomsen.

Caféen åbnede den 11. maj, men lørdag den 26. maj fra klokken 11 til 02.00 kan du deltage i den officielle åbningsfest for Café Mellemfolk. Her vil der være lidt godt til ganen samt oplæg fra forkvinden for Mellemfolkeligt Samvirke, Helle Munk Ravnborg.

Pengene går til El Salvador
Du kan også smage på økologisk fairtrade kaffe fra Mellemamerika og øl fra Palæstina, når du besøger Café Mellemfolk. Al overskuddet fra caféen kommer til at gå til et godt formål, som lige nu er et projekt i El Salvador.

”Caféen vil gerne danne rammerne om aktivistisk og politisk arbejde i Aarhus. Målet er at bekæmpe ulighed, og i øjeblikket går pengene til at få unge mennesker ud af kriminalitet i El Salvador,” fortæller Mads Dahl Thomsen.

Café Mellemfolk har åbent fra klokken 10-22 fra mandag til torsdag og fra klokken 10 til 24 fredag og lørdag.

Philip Selmann
Skribent. Har en ph.d. i at spise lasagne og er generelt glad for det italienske køkken. Oliven er mit kryptonit. Studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.