Foto: Café Åland.

Ny café er landet i Jægergårdsgade

Café Åland er åbnet i Jægergårdsgade i Aarhus.

Har du været på jagt efter en ny café omkring Jægergårdsgade, behøver du ikke at lede længere. Café Åland slog nemlig dørene op i midten af februar, og caféen i Jægergårdsgade 9 ønsker at servere mad til mangfoldigheden.

“Vi synes, der manglede en café i Jægergårdsgade efter Rar Bar lukkede. Vi havde lyst til at lave en klassisk café med kant, som også bruger økologi, hvor det giver mening,” siger restaurantchef Anne Lee og forsætter:

”Det er smagen og kvaliteten frem for alt. Vi vil for eksempel ikke bruge økologiske tomater, hvis de konventionelle fra Spanien smager bedre om vinteren.”

Åland symboliserer mangfoldighed
Navnet Åland er startet ud fra tanken om at bringe det gamle Aarhus med bolle-Å tilbage. Dertil skal ”land” symbolisere mangfoldigheden hos Åland, hvor caféen skaber rammerne, men gæsten vælger indholdet.

”Aarhus og Jægergårdsgade trængte til noget, som ikke var en café, bistro eller vinbar, og noget der symboliserede det gamle Aarhus. Vores gæster kan selv være med til at sætte sit præg på caféen,” siger Anne Lee og uddyber:

”Vi har en stor baggård, hvor vi har plads til, at der kan stå barnevogne. Vi ved, der bor rigtig mange heromkring, som er på barsel og i mødregrupper. Så det er alt fra folk, som bare skal sidde og hygge sig i længere tid – til studerende og erhvervsfolk, der skal hurtigt videre.”

Åland serverer brunch fra klokken 8 til 14, hvor du selv sammensætter de tre, fem eller syv retter, som du kunne tænke dig. Senere er der frokost fra klokken 12 til 16, og aftensmad fra klokken 17 til 21.