Foto: FOOD

Nu uddeles de attraktive stjerner til Nordens restauranter

Denne artikel blev første gang bragt i Mærk Aarhus i uge 36

Snart er det tid til uddelingen af michelin-stjerner, og hvordan står Aarhus? Mærk Aarhus gør status og kigger mod stjernehimlen.

Nu er det tid til den årlige uddeling af årets michelin-stjerner. Grundet Corona er uddelingen skubbet fra foråret til mandag den 13. september. Det er en stor dag for madelskere i hele norden, hvor nye stjerner bliver belønnet, og andre må gå tomhændet hjem. Men hvor står vi i Aarhus, og hvordan ser fremtiden ud for den århusianske madscene? Det har vi talt med Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus og Food Week, om.

Læs også: Aarhus fik sig endnu en stjerne

Michelin har en stor betydning

Siden 2015 har man uddelt de eftertragtede michelin-stjerner til århusianske restauranter. Ifølge Anna Lund må man ikke undervurdere den betydning, som det har haft.

’Der er ingen tvivl om, at michelinguidens indtog gjorde, at Aarhus kom på det gastronomiske verdenskort,’ fortæller Anna Lund og fortsætter.
’Vi ser nu gastroturister fra hele verden, som kommer til byen for at spise og opleve vores fantastiske restauranter.’

Det er ikke kun stjerne-restauranterne, der får del af dette. Således kommer gastroturisterne og spiser på andre århusianske restauranter og oplever, hvor højt niveau der generelt er i byen, er Anna Lunds vurdering.

Michelin har tændt en ild


For selvom det blot er tre restauranter, der har opnået stjernerne, så har det skabt en ærgerrighed blandt de fleste århusianske kokke.

’Vi ser, at laget under stjerne-restauranterne nyder godt af det stjernestøv, der er, fordi det tilskynder dem til at være initiativrige og at række ud efter stjernerne,’ siger Anna Lund.

Svært at spå om stjerner – men fremtiden er lys

Selvom der i denne tid er mange, der spår om, hvem der får, og hvem der ikke får stjerner, så vil Anna Lund ikke gå ind i den diskussion.

’et er utrolig svært at spå om, hvordan stjernerne fordeles. Hvert år har vi en masse her i Aarhus-området, som, vi tænker, er værdige til en stjerne eller sågar en ekstra stjerne. Men Michelin kan være svære at læse og helt forstå, men det er også en del af det, der gør dem interessante,’ siger Anna Lund.

Men én ting er sikkert, og det er, at Anna Lund er meget optimistisk omkring udviklingen i de århusianske restauranter.

’Laget under stjerne-restauranterne udvikler sig helt vildt i Aarhus, og de har en vild og legende tilgang til kokkefaget. Man nørder med tingende og har fokus på råvarer, men til priser som helt almindelige århusianere kan komme til for penge,’ udtaler Anna Lund og fortsætter.

’Den her vildskab har Michelin helt sikkert også lagt mærke til, og der er ingen tvivl om, at flere af vores talentfulde kokke med tiden nok skal række ud mod stjernerne.

Århusianske kokke gør det på deres egen måde og i deres eget tempo, og det er derfor restaurationsbranchen er så fantastisk i Aarhus,’ slutter Anna Lund.

Michelin

Se alle