Foto: NorthSide.

NorthSide satser på ren økologi

Den kommende musikfestival i Ådalen har et udelukkende økologisk menukort som mål.

Når musikfestivalen NorthSide indtager Ådalen den 9. til 11. juni, bliver det højst sandsynligt kun økologisk mad, du kan sætte tænderne i. Festivalens mål er nemlig et 100 procent økologisk menukort.

Sidste år nåede festivalen sin målsætning om 95 procent økologisk mad, ligesom ambitionen om 74 procent økologiske drikkevarer blev indfriet. Det mål er i år på 85 procent.

Bæredygtighed i front
For sit arbejde med bæredygtighed vandt NorthSide i marts priserne “Sustainability” og “MPI’s Outstanding Achievement Award 2017” til awardshowet Danish Events & Meetings Awards.

Udover et fokus på mad og drikke er årets ambition også 80 procent sortering af alt affald samt 60 procent bæredygtigt spiseemballage. 

Derudover introducerer festivalen et nyt plastkredsløbsprojekt, hvor blandt andet ølkrus bliver omdannet til emballage, der kan bruges på NorthSide 2018.

Rapport om resultater
Festivalens resultater vedrørende økologi og affaldssortering er offentliggjort i en rapport, udarbejdet i samarbejde med den bæredygtige rådgivningsvirksomhed Worldperfect og Økologisk Landsforening.

Sidste års resultater er blandt andre:

  • 95 procent økologisk mad og 74 procent økologiske drikkevarer.
  • 76 procent sortering af alt affald (154 ton).
  • 48 procent bæredygtigt spiseemballage på tværs af boderne.
  • 1,67 ton mad indsamlet af Fødevarebanken.