Kendte restauranter sammen om madhus på NorthSide

Kendte restauranter sammen om madhus på NorthSide

af -
Foto: Frederiksgade 42.

Til NorthSide i juni kan du opleve et nyt madkoncept, når de kritikerroste restauranter Hærværk og Frederiksgade 42 går sammen om et fælles madhus på festivalen.

Den 6.-8. juni kan du høre navne som Mark Ronson, Major Lazer og Bon Iver til årets NorthSide festival i Ådalen, men som noget nyt kan du i år opleve et helt nyt kulinarisk indslag.

De to aarhusianske restauranter Hærværk og Frederiksgade 42 er for første gang gået sammen i et nyt samarbejde, og resultatet er et nyt madhus på NorthSide, der samler det bedste fra to af byens bedste restauranter.

Den store restaurant i to etager på toppen af bakken i Ådalen vil servicere festivalens VIP-gæster på 1. sal, og i stueetagen vil der være åbent for alle. Den åbne del af restaurant vil tilbyde tre omgange med fællesspisning ved langborde per dag, og når køkkenet lukker, konverteres rummet til en spændende ny bar.

Bæredygtighed og grøntsager i højsædet
Idéen til det nye samarbejde mellem de to restauranter kommer fra ejeren af Frederiksgade 42, Christian Bøjlund, der gerne ville arbejde med sine visioner for bæredygtig madkultur på en festival, der deler hans værdier.

“Det vigtigste for os er at kunne tilbyde Aarhus mad af høj kvalitet, hvor etikken og bæredygtigheden er på plads. Det gælder til daglig, og det er vi glade for nu også at kunne tilbyde sammen med Hærværk på NorthSide”, siger Christian Bøjlund.

De to kokkes visioner får en direkte indflydelse på sammensætningen af menuen, der vil følge Frederiksgade 42s 80/20-regel (dvs. 80 procent grøntsager og 20 procent kød eller fisk). Den grøntsagsbaserede menu har fokus på lokale råvarer som eksempelvis økologiske kyllinger fra Gothenborg, alle retter kan gøres vegetariske, og intet på menuen vil indeholde svinekød eller nødder.

Restauranten Hærværk & Frederiksgade 42 har åbent hele dagen hver dag under NorthSide, og efter de sidste serveringer vil baren på grundplan vil have åbent fra 21.00 til 02.30.

Jesper Konggaard
Content creator. Jeg er en sucker for spændende mad fra fjerne egne, men jeg er heller ikke kræsen, når det kommer til god italiensk pizza eller kringlede cocktails. Studerer virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet.