Foto: NorthSide.

Northside går ind i kampen mod madspild

NORTHSIDE I samarbejde med nonprofit-organisationen FødevareBanken vil festivalen i år samle overskudsmad ind til udsatte i Aarhus.

Aarhus-festivalen Northside gik for første gang ind i kampen mod madspild sidste år, hvor nonprofit-organisationen FødevareBanken indsamlede næsten et ton mad fra de forskellige restauratører på festivalen. I år skal 11 frivillige indsamle mad til udsatte i Østjylland, og håbet er at indsamle endnu mere overskudsmad end i 2015.

“Vi havde en fornemmelse af, at madspild ikke var et stort problem på NorthSide, men det var virkelig dejligt at få det bekræftet gennem FødevareBankens arbejde. Derfor er det også lidt mærkeligt at sige, at vi gerne vil samle mere overskudsmad ind i år. Men vi tror alligevel på, at erfaringerne fra sidste år vil gøre det muligt” siger talsmand for NorthSide John Fogde i en pressemeddelelse.

FødevareBanken er en nonprofit-organisation, der bekæmper madspild og indsamler mad til forskellige krisecentre og herberger. Northside er i år fra fredag den 17. juni til søndag den 19. juni, og overskudsmaden indsamles søndag nat.