Foto: NorthSide.

NorthSide: Smag på fremtidens festivalmad med VIA

Vil du være med til at sætte dit præg på fremtidens festivalmad? Studerende fra VIA University College står bag flere events på NorthSide, hvor du blandt andet kan købe billet til en prøvesmagning af fremtidens festivalmad i Kolonihaven, teste bæredygtighedsspillet og sætte din stemme på burgere med eller uden kød.

Torsdag eftermiddag under NorthSide 2019 inviterer ernæring- og sundhedsstuderende fra VIA til nyskabende madevent i Kolonihaven lige bag festivalpladsen. Det skriver festivalen i en pressemeddelelse. De studerende har brugt den nyeste viden om fremtidens fødevarer til at udvikle tre madboder med deres bud på, hvad vi kommer til at spise på festivaler i fremtiden.

Til eventen får 35 festivalgæster chancen for at tilberede fremtidens festivalmad sammen med de studerende, der har forberedt det meste på forhånd. Samtidig får gæsterne viden om fordele og ulemper ved de fødevarer, som er valgt til retterne. Til sidst bliver der mulighed for at prøvesmage maden, drikke en øl og debattere den nye viden med hinanden.

Er du burger lover?
VIA kommer også til at være til stede med aktiviteter på pladsen, hvor alle kan være med. Festivalgæsterne på NorthSide kan nemlig komme med deres holdning til, hvorvidt burgerne på NorthSide udelukkende skal være vegetariske i fremtiden.

Det er to studerende fra VIA Ernæring & Sundhedsuddannelsen, der undersøger holdningen hos årets festivalgæster. Det sker på pladsen, hvor festivalgæsterne bliver mødt af en billedvæg med spørgsmålet ”Burger lover?” og illustrationer af CO2-aftrykket for burgere med og uden kød. I midten af væggen er en kasse med en indbygget selfie-skærm, hvor festivalgæster kan stemme og tage et billede, der illustrerer deres reaktion på idéen om en festival, der kun sælger vegetariske burgere.

Test din viden om bæredygtighed
En tredje gruppe studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen på VIA arbejder med en event på festivalpladsen, der byder på både spil og smagsprøver. Her kan festivalgæsterne dyste i en stafet, der tester deres viden om bæredygtighed og udfordrer alle sanser.

Alle fire projekter er seneste udvikling i et flerårigt samarbejde mellem NorthSide og VIA University College.

Billetter til eventen ”Fremtidens festivalmad”, torsdag den 6. juni 14.30-16.00, kan købes på Northside.dk, og prisen på 90 kroner dækker en treretters frokostmenu og en øl.