Foto: Nordisk Spisehus

Nordisk Spisehus byder på Hong Kong-lækkerier

Nordisk Spisehus samarbejder med Michelin-kok fra Hong Kong om ny menu.

Forestil dig delikatesser fra Hong Kong tilberedt med nordiske råvarer og serveret i hjertet af Aarhus. Så har du et billede af Frederiksbjerg-restauranten Nordisk Spisehus’ nye gourmetmenu, der er udviklet i samarbejde med Michelin-kokken Shane Osborn fra den anmelderroste restaurant Arcane i Hong Kong.

Ingredienserne er blandt andet sichuan-peber, jicama-rod og yuzu-frugt, som serveres i kombination med velkendte, danske råvarer såsom jordskokker, helleflynder og yoghurt.

”Der opstår lidt af et festfyrværkeri af nye smage, når vi for eksempel sætter sichuan-peber, som smager friskt og syrligt, sammen med danske skorzonerrødder, som har en sødlig og nærmest nøddeagtig smag. Tilsammen får de to ingredienser en virkelig lækker smag af krydrede, ristede nødder,” siger køkkenchef Kasper Pelle Christensen fra Nordisk Spisehus.

Udtænkt i Hong Kong
Tre af retterne på Nordisk Spisehus’ nye menukort er udtænkt af Michelin-kokken Shane Osborn og hans anmelderroste restaurant Arcane i Hong Kong. Arcane, som betyder ”mystisk”, ”hemmelig” og ”okkult”, er repræsenteret med en forret bestående af helleflynder og sesam, en hovedret med tværreb og spinat og en dessert bestående af yuzu og mandarin.

”Arcane er en moderne restaurant, der ligesom Nordisk Spisehus kun anvender de allerbedste og mest sæsonaktuelle råvarer. Jeg er beæret over at se køkkencheferne på Nordisk Spisehus arbejde med mine ideer og fremføre mine signaturretter, og jeg sende mine varmeste hilsner til alle gæsterne i Danmark,” siger køkkenchef Shane Osborn fra Arcane.

Wontons med forårsløg
Nordisk Spisehus’ egne serveringer er den røde tråd igennem menuen, og køkkencheferne har leget med alt lige fra ingredienserne til teknikkerne. Klassiske kinesiske wontons er for eksempel fyldt med shiitake-svampe og forårsløg, inden de serveres i en gylden hønsebouillon med chili.

Den nye menu kan opleves på Nordisk Spisehus fra torsdag 9. marts til og med onsdag 3. maj. Prisen for tasting menuen er 899 kroner. Se hele menuen her.