RESTAURANT Nordisk Spisehus er klar med en ny menu inspireret af tre af verdens bedste restauranter.
Nordisk Spisehus på M.P. Bruuns Gade satser på et restaurantkoncept, hvor retterne fra verdens bedste restauranter får plads på menukortet side om side med spisehusets egne retter. Nu lancerer Nordisk Spisehus en ny menu, og det sker i samarbejde med tre restauranter, som alle ligger i top 10 på listen “The World’s 50 Best Restaurants 2016”.
Eksempelvis kan du sætte tænderne i en efterårsservering med fjervildt, løg og kartoffel fra verdens niende bedste restaurant, Steirereck i Wien. Køkkenchef på Nordisk Spisehus Kasper Pelle Christensen har sammen med restaurantchefen selv hentet opskriften på fjervildt hjem fra Wien.
“Det var en helt vild oplevelse at få lov til at være en del af køkkenteamet på Steirereck. Heinz Reitbauer er en af verdens bedste kokke, og det var tydeligt at mærke, hvordan han lægger passion og præcision i alt hvad han gør. Han fortalte mig hemmelighederne bag Steirerecks efterårsservering med fjervildt, løg og kartoffel, og jeg glæder mig enormt meget til at skulle gengive retten over for gæsterne på Nordisk Spisehus,” siger Kasper Pelle Christensen.
Forret fra verdens sjettebedste restaurant
Nordisk Spisehus’ anden køkkenchef Jacob Freitag har været på kulinarisk visit i Sydfrankrig, hvor han besøgte verdens sjettebedste restaurant Mirazur og mødtes med stedets prisbelønnede kok Mauro Colagreco.
“Mauro Colagreco er særlig kendt for sine imponerende evner til at forvandle den omkringliggende natur til helt nye og fantastiske smagsnuancer. Han bruger friske fisk fra det azurblå middelhav, vilde urter fra bjergene og grøntsager fra sin egen have. Han lærte mig en af sine signaturretter – en forret med quinoa, svampe og parmesan, som gæsterne på Nordisk Spisehus nu kan glæde sig til at opleve her i Aarhus,” siger Jacob Freitag.
Foruden retterne fra Wien og Sydfrankrig kan gæsterne på Nordisk Spisehus smage østers tilberedt efter principperne på verdens 10. bedste restaurant, Asador Etxebarri i Spanien. Gourmetretterne fra de tre World Top-restauranter præsenteres sammen med Nordisk Spisehus’ egne, nordiske kreationer. Se hele menuen her.