Foto: Nordish.

Aarhus-firma satser på måltidskasser til børnefamilier

SPONSORERET: Det nystartede måltidskassefirma Nordish fra Aarhus satser på økologiske måltidskasser til børnefamilier.

Barnegråd, brødre-slagsmål, fodboldkørsel og dansetimer. Det kan være svært for selv de bedste forældre i en moderne familie at finde tiden og overskuddet til at lave sund og spændende mad til hele familien sidst på eftermiddagen. Indtil nu, vel at mærke.

Mandag den 16. oktober sendes de første måltidskasser ud fra det nystartede aarhusianske måltidskassefirma nordish til børnefamilier, der med kasserne kan have mad klar til familien på 15 minutter. Måltidskasserne leveres til døren hver mandag, har kun økologiske ingredienser og leveres til hele Østjylland.

“Vi kender det jo alle – der er sjældent overskud til at opfinde den sunde tallerken i en hverdag med børn i hytten. Vores måltidskasser er lavet til travle børnefamilier, som gerne vil have varieret, sundt og økologisk mad, men ikke har tid til at lave det fra bunden hver dag,” siger stifter af nordish Lars Louring.

Køb måltidskasserne fra nordish her

Nordish tomatsuppe

Ikke kun kødsovs
Hver måltidskasse indeholder mad til fire dage – én dag med fisk, én vegetarisk og to dage med andet kød. Holdningen er, at børn ikke kun skal have røde pølser eller pasta med kødsovs, bare fordi de er børn. Derfor vil der i måltidskasserne være et varieret udvalg af forskellige retter.

“Det er en skrøne, at børn ikke vil spise grøntsager – det handler om at tilberede dem på den rigtige måde og inddrage børnene i madlavningen. Vi tror på, at hvis børn præsenteres for varieret mad og inddrages i køkkenet, bliver de nysgerrige og mere modige i forhold til hvad de vil spise,” siger Lars Louring.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at aftenmåltiderne er vilde og eksperimenterende. Eksempler på retter i måltidskasserne er fiskefrikadeller, tomatsuppe og oksebryst.

Køb måltidskasserne fra nordish her

Nordish 2

Madpakker og babymad
Udover fire ugentlige aftenmåltider tilbyder nordish som tilkøb til måltidskasserne muligheden for at få madpakker og babymad leveret lige til døren. Madpakkerne følger Fødevarestyrelsens anbefalinger for, hvad en madpakke bør indeholde, og der vil derfor både være grøntsager, brød, pålæg og frugt, som præsenteres på en appetitlig måde.

I én måltidskasse vil der være fire madpakker per barn, og kunderne kan selv vælge, om man har behov for madpakker til ét, to eller tre børn.

Køb måltidskasserne fra nordish her

nordish 1

Danske og økologiske råvarer
Ingredienserne i måltidskasser, madpakker og babymad er alle økologiske med undtagelse af fisken, og nordish lægger desuden vægt på, at ingredienserne er danske. Grøntsagerne kommer fra 10 forskellige landmænd i Midtjylland, kødet kommer fra en landmand på Sjælland, og fisken kommer fra Havnens Fiskehus i Aarhus.

“Vi er inspireret af det nye nordiske køkken, og det handler for os om kvalitet, økologi og bæredygtighed. Samtidig går vi meget op i at bruge lokale råvarer, hvor det er muligt, og vi har fundet en række leverandører fra lokalområdet,” fortæller Lars Louring.

Som kunde kan altid man sætte sit abonnement på pause og starte det igen, hvis man ønsker det. Prisen for én ugentlig kasse med fire måltider til fire personer er 784 kroner.

Køb måltidskassen fra nordish her

SPONSORERET INDHOLD