Foto: Pixabay.

Her er de 5 nominerede til Byens Bedste Fredagsøl

Hvor kan man få den bedste, hyggeligste eller festligste fredagsøl i byen? Her kan du se de fem nominerede i Århus Stiftstidendes store afstemning om “Byens bedste”.

Det er blevet fredag, og du vil gerne ud og male byen rød, grøn og blå – men hvor tager du hen?

Århus Stiftstidende har sat sig for at finde ud af, hvor den bedste fredagsøl skal drikkes og har nomineret fem i kategorien Byens Bedste Fredagsøl. Er du mon enig?

Café Guldhornene
Baren ligger i Klostergade – samme lokaler som hedengangne Sams Bar – og byder på store fadøl, festlig dansemusik og ægte bodegastil. Og hvis du synes, at ti fadøl bare er starten på en god forfest, kan du prøve at drikke dig til ridder. Guldhornene åbner nemlig hver dag for fadølsanlægget, så modige mænd og kvinder kan forsøge sig med ti fadøl for 190 kroner – hvis du altså melder dig til inden klokken 19. Når du har drukket dig igennem alle ti fadøl, får du et personligt navneskilt hængt op i baren. Og æren, selvfølgelig, ved at være Ridder af Guldhornene.

Mikkeller Bar
Er du mere til IPA’s, Brown Ales eller måske en Limfjordsporter, kan du drikke DIN fredagsøl hos Mikkeller i Jægergårdsgade. Det danske bryggeri-imperium Mikkeller startede i København, er internationalt kendt og åbnede Aarhus-filialen i Jægerhyttens gamle lokaler i slutningen af 2015. Baren har altid 20 forskellige øl i hanerne, og de skriftes løbende ud, så du kan være sikker på, at din øl-horisont udvides, hver gang du besøger Mikkeller Bar.

Peter Gift
Det bliver ikke meget mere øl-hyggeligt end hos Peter Gift på M.P. Bruuns Gade. Baren har langet bajere over disken siden 1906, og den dag i dag er Peter Gift stadig et velbesøgt og autentisk sted for alle pub-elskere. Stedet har siden 2012 endda givet gæsterne mulighed for at spise frokost med gode solide danske retter, og til jul kan du nyde en julebuffet til din Ceres Classic eller glögg på den opvarmede terrasse. Værthuset har flere gange vundet Stiftens Byens Bedste, og det bliver spændende at se, om Peter Gift løber af med sejren igen i år.

Hantwerk
Så går turen ned på havnen til Aarhus’ nye in-sted på Fiskerivej – Hantwerk. Baren åbnede i februar i år og har allerede fået ry som et sted, du både kan få gode øl og god mad. Her kan du drikke din fredagsøl – måske med et fredags-stjerneskud til – lige ved kajkanten i Aarhus Ø. Øllet er brygget af Humleland, et aarhusiansk bryggeri som ligger lige bagved baren, og du kan få lov til at smage lidt forskelligt, inden du vælger den fredagsøl, du er i humør til. Skål!

Ris Ras
Endnu en klassiker i det aarhusianske barmiljø – Ris Ras i Mejlgade. Baren har ikke så mange år på bagen som Peter Gift, men Ris Ras har dog skænket øl siden de glade 1990’ere. Hos Ris Ras kan du både slukke tørsten i 100 forskellige slags øl, og hvis du er ryger, vil du især føle dig velkommen – her må du nemlig både ryge dine cigaretter eller bappe på en vandpibe, som du kan låne i baren. 

Du kan stadig nå at stemme på Byens Bedste Fredagsøl her.