Vildt: Gin-destilleri åbner på Sydhavnen

Vildt: Gin-destilleri åbner på Sydhavnen

af -
Foto: Njord Gin.

GIN Danske Njord Gin åbner eget gin-destilleri på Sydhavnen.

Gin er hottere end hot, og nu får Aarhus sit eget gin-destilleri. Det sker til efteråret 2017, hvor danske Njord Gin åbner sit eget destilleri i et gammelt pumpehus på Sydhavnen i Aarhus. Bag firmaet står makkerparret Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard, der hidtil har destilleret ginnen i Mellerup ved Randers Fjord.

“Det bliver fedt at få et bydestilleri i Aarhus, tæt på hvor mange ginelskere bor. Vores mål er at skabe et åbent sted, hvor folk kan komme ind og opleve, hvordan produktionen foregår. Vi har også et ønske om at plante urter til vores gin på den nærliggende Kulbroen, der efter planen bliver omdannet til hængende bypark, ligesom vi allerede bruger strandurter og tang fra Aarhus-bugten,” siger Troels Præst Andersen.

Lige over for Kohalen
Gindestilleriet kommer til at ligge lige over for Restaurant Kohalen neden for Jægergårdsgade i havnens gamle pumpehus, der med 8-10 meter til loftet får god plads til produktionen. Aarhus har ikke haft sit eget selvstændige destilleri siden 1881, og makkerparret har store forventninger til projektet.

“Vi er begge ph.d.-studerende, men vi bliver nødt til at sætte vores studier på hold, da vi kan se, at dette bliver mere end en fuldstidsbeskæftigelse for os begge. Det er enormt spændende og inspirerende, at vores fritidsinteresse er kommet så vidt, og det nye destilleri giver os mulighed for at eksperimentere endnu mere med udvikling af nye gintyper. Samtidig er det ikke en hemmelighed, at det koster mange penge at starte op, så vi håber selvfølgelig også på, at vi på længere sigt kommer til at producere endnu mere,” siger Lars Toke Graugaard.

Flotte anmeldelser
Njord Gin er blandt andet kendt fra Northside-festivalen, som har haft sin egen Njord-bar, og den danske gin har fået flotte anmeldelser siden starten i 2014.

Hvis du ikke har smagt Njord Gin, holder Smagsgiveriet på Marselis Boulevard den 27. oktober kl. 18.30 en ginsmagning med den danske gin. Det er desuden muligt at opleve Njord Gin og cocktails parret med gourmetmad til et arrangement den 14. oktober på Comwell Aarhus’ restaurant og ginbar.

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.