Til januar vil du kunne finde et plantebaseret alternativ til hakkekødet i køledisken i Netto, Bilka og Føtex, når det aarhusianske firma Naturli’ Foods lancerer “Hakket”.
De fleste af os ved det jo efterhånden godt: Din mave holder mere af hakkedrengen, end miljøet gør.
Fra januar 2018 kan du heldigvis gøre både mave og miljø glade på én og samme tid, når du får lyst til en hakkebøf. Her lancerer det aarhusianske firma Naturli’ Foods nemlig et helt nyt produkt, “Naturli’ Hakket”, der både ligner og smager af friskhakket oksekød, men i stedet er 100 procent plantebaseret. Det skriver Naturli’ Foods i en pressemeddelelse.
“Rigtig mange elsker kød, men ved godt, at det er langt bedre for miljøet og helbredet, hvis vi skærer ned på kødet. Vi har knækket en vigtig kode ved at udvikle et produkt, som er 100 procent plantebaseret og kan erstatte det hakkede oksekød. Målet var at udvikle en plantebaseret udgave af hakket oksekød, som får mundvandet til at løbe, også hos en kødelsker,” siger direktør i Naturli’ Foods Henrik Lund i en pressemeddelelse.
400 gram for 25 kroner
Ifølge Århus Stiftstidende kommer farven i Naturli’ Hakket fra rødbede, teksturen og proteinindholdet fra soyabønner og hvede, og fedtet er udvundet fra kokos. Umamismagen, der er kendetegnende for kød, er lavet med mandler, tomat og Karl Johan-svampe.
Prisen for en omgang plantebaseret Naturli’ Hakket er 25 kroner for 400 gram – altså omkring det samme som du i dag betaler for eksempelvis hakket oksekød i samme mængde. Henrik Lund fortæller i pressemeddelelsen, at sammenhængen mellem pris og smag har været afgørende for produktudviklingen:
“Mange vil ikke gå på kompromis med smagen eller undvære retter som lasagne og hakkebøf, som de er vant til at spise. Derfor har smagen og anvendelsesmulighederne haft topprioritet, og så skal det plantebaserede kød være lige ved hånden og til at betale.”
Naturli’ Hakket vil til januar blive forhandlet i Bilka, Føtex og Netto i mere end 600 butikker landet over.