Foto: Restaurant Domestic, Jesper Rais.

Læs reaktionerne fra Aarhus efter årets Michelin-uddeling.

Den Nordiske Michelin Guide uddelte mandag den 19. februar de eftertragtede Michelin-stjerner. Fire restauranter i Aarhus fik den prestigefyldte hæder, og her kan du læse de samlede reaktioner fra både restauranter og andre Aarhus-aktører.

Gastromé:
“Vi er glade og tilfredse hos os,” siger medejer Søren Jakobsen ifølge Århus Stiftstidende.

Domestic:
“Vi er utroligt glade, og det er dejligt at få lov til at beholde stjernen. Vi havde håbet på det, og vi havde også regnet lidt med, at det ville ske, da vi synes, vi har leveret samme niveau som sidste år, da vi fik stjernen. Så det er kun dejligt, at det kunne lade sig gøre,” siger medejer og restaurantchef Ditte Susgaard til Smag Aarhus.

Frederikshøj:
“Det er vi meget, meget glade for,” skriver direktør Jeppe Lund til Smag Aarhus.

Substans:
“Vi beholder vores stjerne! En stor tak til alle der gør det muligt og især til vores gæster, som bakker os op. Vi lover at køre ufortrødent på med at være os,” skriver Substans på sin Facebook-side.

Borgmester Jacob Bundsgaard
“I mange år sukkede både byen og vores restauranter over manglende opmærksomhed fra Michelin-guiden. Derfor er der kun grund til at glæde sig over, at Aarhus fastholder fire funklende stjerner til byens top-restauranter. Aarhus har fået et væld af spændende restauranter i mellemprisklassen, to streetfoodmarkeder, som både studerende og børnefamilier i stort tal besøger – og så må vi heller ikke glemme de afsindigt dygtige kokke, hvis restauranter endnu ikke har fået fokus af Michelin-guiden,” udtaler Borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse ifølge Århus Stiftstidende.

Direktør i VisitAarhus Peer H. Kristensen 
”Først og fremmest ønskes restauranterne stort tillykke med igen at høste en flot og velfortjent anerkendelse af deres indsats. Det gastronomiske niveau i byen er tårnhøjt, og vi er meget glade for, at michelin-guiden igen i år bemærker og belønner indsatsen,” siger direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen i en pressemeddelelse.

Philip Selmann
Skribent. Har en ph.d. i at spise lasagne og er generelt glad for det italienske køkken. Oliven er mit kryptonit. Studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.