Foto: Domestic

Mens vi venter: Her er sidste års Michelin-vindere i Aarhus

I 2017 landede fire restauranter i Aarhus den eftertragtede stjerne i Guide Michelin, som i år uddeles mandag den 19. februar klokken 17.

Mens vi venter på, at årets Michelin-stjerner uddeles i eftermiddag klokken 17, får du her et overblik over de fire Aarhus restauranter, der modtog den franske Michelin-guides stjerner i 2017. Mon listen for 2018 ser ud lige sådan?

Restaurant Domestic, Mejlgade 35B, 8000 Aarhus C
Enkle anretninger af råvarer fra lokalområdet. Sådan beskriver den nyeste restaurant med stjernerang sit fokus, og restaurant Domestic modtog sidste år sin første Michelin-stjerne. ”Inspektørerne siger, at I er virkelig talentfulde, og vi ser frem til at følge jer fremover,” lød det værten under 2017-uddelingen.

Restaurant Gastromé, Rosensgade 28, 8000 Aarhus C
Gastromé fik sidste år lov at beholde den stjerne, restauranten har haft siden 2015. Med ønsket om en restaurant, hvor klassisk håndværk møder innovation, byder Gastronomé velkommen i sine intime lokaler i Rosensgade.

Ved sidste års uddeling udtalte medejer Søren Jakobsen på vegne af begge ejere: ”Vi har arbejdet stenhårdt for at få stjernen og ikke mindst beholde den, og vi er meget beærede over, at det er lykkedes for os endnu en gang.”

Restaurant Substans, Frederiksgade 74, 8000 Aarhus C
Ligesom Gastromé modtog Restaurant Substans sin stjerne i 2015 og har siden holdt niveauet og beholdt stjernen.

”Vi går ikke efter flere stjerner […]. Målet er bare at beholde det, vi har, og blive på det niveau, vi er på nu,” udtalte den ene af de to ejere Louise Mammen til Lokalavisen Aarhus.

Hos Substans balanceres der mellem det klassiske køkken og de mere vovede eksperimenter, altid med fokus på velsmag, håndværk og lokal økologi.

Restaurant Frederikshøj, Oddervej 19-21, 8000 Aarhus C
En forening af det stilrene og det postmoderne køkken med stikord som nordisk minimalisme og molekylær-gastronomiske teknikker. Alles øjne er rettet mod Restaurant Frederikshøj, når årets stjerner uddeles i eftermiddag.

Allerede sidste år var Frederikshøj i spil til at modtage sin anden stjerne, således at restauranten rykker en klasse op. Det skete dog ikke, og det var en skuffet medejer og køkkenchef Wasim Hallal, som dengang udtalte sig til Århus Stiftstidende: ”Vi er skuffede […], men top-ærgerrige og på alle måder klar til at gå efter vores drøm om at få en stjerne mere. Så må det bare lykkedes næste år.”

Det er forventet, at Frederikshøj får lov til at beholde deres ene stjerne, men bliver det mon i 2018, at de belønnes med stjerne nummer to? Følg med i resultaterne på Smag Aarhus!