Foto: Pixabay.

Ekspert: Aarhus beholder sine Michelin-stjerner

Gastronomiekspert spår, at Aarhus får lov til at beholde sine Michelin-stjerner til Michelin-uddelingen på mandag den 19. februar.

På mandag den 19. februar uddeler den Nordiske Michelin Guide sine prestigefyldte stjerner til restauranter rundt om i landet. Men kommer der nye stjerner til Aarhus – og hvad med dem, som allerede er indehaver af de eftertragtede statussymboler?

Bent Christensen, der er redaktør for og udgiver af Den Danske Spiseguide siden 1978, mener ikke, at vi kan se frem til nye stjerner i Aarhus i år. Til gengæld tror han heller ikke, at Aarhus-restauranterne Frederikshøj, Restaurant Substans, Restaurant Gastromé, og Restaurant Domestic mister deres stjerner.

”Jeg kan ikke se, at restauranterne ikke skulle bibeholde deres stjerner. Der har ikke været nogen nedadgående tendens for dem i år,” siger Bent Christensen.

Stjerne nummer to til Frederikshøj
Bent Christensen tror dog, at Frederikshøj kan se frem til endnu en stjerne, når Michelin-uddelingen løber af stablen på mandag.

”Jeg går ud fra, at Frederikshøj får sin stjerne nummer to i år. Jeg mener, at restauranten de sidste tre år burde have haft en mere, og det mener jeg stadigvæk,” siger han.

Brødrene Koch og Molskroen er kandidater
Bent Christensen nævner Brødrene Koch i Aarhus og Molskroen ved Fremmøller Strand som kandidater, der har niveau til at få tildelt en stjerne.

”Brødrene Koch burde nok have en, men jeg tror, de har det besvær, at de ikke altid er helt åbne om deres åbningstider. Michelin går meget op i, hvad folk synes, og om de har et godt indtryk af stedet. Hvis de ikke kan regne med, at de kan komme ind på restauranten, er det ikke en fordel,” siger Bent Christensen og fortsætter:

”Molskroen har også et niveau der burde interessere, men jeg tror simpelthen ikke, at Michelin Guiden har fundet derud endnu. En af betingelserne er jo, at de har været der gentagende gange.”

Husk, at du på mandag kan følge med i uddelingen af Michelin-stjerner på Smag Aarhus.