Der var stolthed, glæde og lidt paranoia, efter at fire Aarhus-restauranter i dag fik den eftertragtede Michelin-stjerne. Vi har samlet alle reaktionerne på stjernerne her:
Gastromé: Ro og paranoia
“Stjernen giver ro, men er også en stressfaktor. Den giver flere gæster, men også en smule paranoia. At vi nu for tredje gang har fået en Michelinstjerne er en kæmpe tilfredsstillelse, som ‘booster’ personalet og hele sammenholdet på Gastromé. Men stjerne eller ej, er vores passion for at lave god mad til vores gæster og give dem en god oplevelse stadig intakt.”
Medejer William Jørgensen, Gastromé
Domestic: Champagne på vej
“Det kom virkelig bag på os. Vi er stadig en meget ung restaurant, så selvom vi var blevet ringet op, gik det først op for os, da vi endelig sted der […] Vi skal hjem og have et glas champagne. Det skal der være tid til, selvom vi har travlt i restauranten.”
Medejer Christoffer Norton, Domestic
Borgmester: Vi kan være stolte
“Det er dejligt og fuld fortjent. Vi har god grund til at glæde os især i et år, hvor Aarhus er kulturhovedstad. Det her er et niveau, vi med god ro i maven kan være stolte af. Rigtig mange turister orienterer sig efter, hvilke byer der har Michelin-restauranter, og det betyder også, at Aarhus kan udvikle og udbygge turismen endnu mere i fremtiden.”
Borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus
Turistchef: Stor betydning for byen
“Det er fantastisk flot, at vi har fået endnu en stjerne. Det har rigtig stor betydning for byen. Set med internationale øjne er man ikke en rigtig turistby, hvis ikke man har en Michelin-stjerne. Men jeg havde da gerne set, at Frederikshøj havde fået to stjerner, men vi er glade for, at vi er gået frem med en stjerne.”
Peer Kristensen, turistchef i Aarhus
Børsen: Fuldt fortjent
“Aarhus skal være tilfreds. Det er fuld fortjent, for Domestic blev lidt forbigået sidste år. Jeg kunne dog godt have ønsket, at Frederikshøj havde fået en ekstra stjerne. Jeg er heller ikke i tvivl om, at den ligger klar på affyringsrampen til at få en stjerne mere i fremtiden.”
Gastronomiredaktør Ole Troelsø, Børsen
White Guide: Højt niveau
“Det er ketchup-effekten, der er i gang: Der er blevet skabt et miljø i Aarhus, og det får de gode steder øjnene op for. Det her viser, at Aarhus kan være med helt fremme, og samtidig tiltrækker det også turisterne. White Guide har længe vidst, at niveauet er højt, og det er godt, at Michelin også har fået øje på det nu.”
Redaktør Eva Helbæk Tram, White Guide
Chefredaktør: Kommer alle til gode
“Det er […] endnu et bevis på, at mad-universet i Aarhus lever i bedste velgående, og det er noget, som kommer os alle til gode. For med Domestic på Michelin-holdet vil der være endnu mere at komme efter i Østjylland for de efterhånden mange mad-turister, der planlægger deres rejse alt efter hvor i landet/verden, man kan få ekstra gode madoplevelser.”
Chefredaktør Jan Schouby, Aarhus Stiftstidende
Kilder: TV2 Østjylland, Aarhus Stiftstidende, Lokalavisen Aarhus m.fl.