Restaurant, lounge og eventlokaler åbner i det gamle bryggeri i Ceres Byen.
Nu er der ikke længe til, at du kan slå vejen forbi Ceres Byen til en fest, en god middag eller et gastronomisk event. Fra den 2. september og fire måneder frem slår Malt nemlig dørene op til både en restaurant, lounge og eventlokaler i det gamle Ceres-bryggeri.
Bag tiltaget står event-virksomheden Turbinehallen, som har omdannet lokalerne i Ceres Byen 64-68 til henholdsvis Malt Fest & Event, Malt Restaurant & Lounge samt Malt Bryggerboligen.
Malt Fest & Event kan lejes af private og virksomheder til diverse arrangementer, Malt Restaurant & Lounge bliver en a la carte-restaurant, mens Malt Bryggerboligen skal være et sted for samarbejder med restauratører og andre gastronomi-aktører – for eksempel til pop up-restauranter.
Fokus på øl og delemad
Malt Restaurant & Lounge får hjemme i bygningernes “Øvre kælder” og er delt op i en restaurant og en lounge med samme menukort, men hvor lounge-delen skal have et mere afslappet touch.
I stedets ånd bliver der særligt fokus på øl, blandt andet fra mikrobryggeriet Kissmeyer, mens menukortet overordnet vil byde på delemad – altså et såkaldt social dining-koncept.
De endelige retter er endnu under udvikling, men restauranten vil meget gerne lege med blandt andet malt i maden – og så bliver priserne ifølge direktør i Turbinehallen Jan Sinnbeck på et leje, hvor alle kan være med.
“Når lokalerne er så fede – hvorfor skal tingene så være dyre? Alle skal gerne have råd til at komme herned. Vi vil lave ærlig mad og have fokus på samtalen,” siger Jan Sinnbeck.
Vil holde fast i Ceres-sjælen
Derudover er det vigtigt for Jan Sinnbeck, at Malt holder fast i sjælen fra det gamle Ceres-bryggeri.
“Vi har bevaret det hele og passer på bygningen. Vi har for eksempel lavet en indvendig elevator, og alle de sten, som er taget ud til dén, har vi brugt i det åbne køkken i vores restaurant. Der er intet, der bliver smidt væk – det er meget vigtigt for os,” fortæller han.
Malt Fest & Event åbner den 2. september, mens Malt Restaurant & Lounge åbner delvist – en såkaldt soft opening – den 1. oktober. Den endelige grand opening finder sted den 1. december. Malt Bryggerboligen slår dørene op den 1. januar 2018.