Foto: Madklubben

Madklubben på vej til Aarhus

RESTAURANT Den københavnske restaurantkæde Madklubben åbner næste år i Aarhus og forhandler lige nu om lokaler i BP-Huset på Europaplads.

Af Mikkel T. Krogh

Den københavnske restaurantkæde Madklubben er med restauranter som Madklubben, Bistro Royal, Gran Torino og Alabama Social særdeles populære blandt madelskere, der sætter pris på tidstypisk gastronomi til SU-venlige priser. Nu bekræfter kæden, at man åbner en restaurant i Aarhus inden for det kommende år, og at der lige nu forhandles om flere placeringer i byen.

“Der sker rigtigt meget på madscenen i Aarhus, og det er vores plan at åbne en restaurant i Aarhus næste år. Vi er dog meget tidligt i processen og har hverken lagt os fast på et gastronomisk koncept, en beliggenhed eller fundet det rigtige hold. Vi forhandler lige nu om et lejemål i BP-Huset på Europaplads, ligesom vi har kig på et par mulige adresser ved åen og i Latinerkvarteret,” siger PR- og pressechef Kaspar Mørk Arianto fra Madklubben.

Fra italiensk til amerikansk cajun
Kædens nuværende 8 restauranter har forskellige koncepter, der strækker sig lige fra italiensk gastronomi på Gran Torino til amerikansk cajun på Alabama Social. I Aarhus er det en oplagt mulighed, at konceptet tager afsæt i de konkrete rum, som restauranten kommer til at ligge i.

“Når vi åbner nye restauranter, bliver vi ofte inspirerede af lokalerne. Vores restaurant Gran Torino på Nørrebro i København ligger for eksempel i nogle rå, New York-agtige lokaler i den gamle Irma-bygning ved Sortedam Dossering, og dér opstod det italienske madkoncept ud fra det rum. Det blev rustikt, industrielt og ligetil. I Aarhus ligger intet endnu fast. Måske dikterer konceptet stilen, eller måske bliver vi inspireret af lokalerne på samme måde, når vi fastlægger det gastronomiske koncept,” siger Kaspar Mørk Arianto.

Den succesfulde restaurantkæde ejes af den sønderjyske Anders Aagaard, der startede karrieren som en del af holdet bag den ligeledes københavnske restaurantkæde Cofoco. Madklubbens restauranter har i alt 400 medarbejdere og besøges årligt 700.000 gæster.

Læs artikel: Kendt Aarhus-restaurant åbner igen
Læs artikel: Stjernehold bag ny restaurant i Mejlgade
Læs artikel: Ny toprestaurant med asiatisk tvist