Foto: Aarhus Street Food

Mad fra hele verden på nyt streetfoodmarked

STREETFOOD Aarhus’ nye streetfoodmarked på havnen har fået over 70 ansøgninger om stande og får gademad fra alle verdenshjørner.

Ugandisk, polynesisk, cajun og indisk kan være nogle af de kulinariske tilbud på Aarhus’ nye streetfoodmarked, der åbner under tag i foråret tæt ved havnen under navnet Aarhus Street Food. Markedet får omkring 30 stande, og teamet bag projektet er den seneste måned blevet væltet omkuld af ansøgninger fra folk, der gerne vil have en stand på markedet.

“Det er helt vildt. Vi har indtil videre fået 70 køkkenkoncepter and counting, og halvdelen af dem er fra nye aktører, mens resten er fra eksisterende restauratører. Maden kommer fra alle verdenshjørner, og blandt de mere eksotiske er en italiener, der vil køre hele vejen op fra Italien med sin foodtruck for at servere risotto, og en fransk kvinde, der vil lave crepes som man gør i den franske landsdel, hvor crepes kommer fra,” siger medstifter Thomas Bendtsen.

Fra mexikansk til mormormad
De repræsenterede gadekøkkener hos ansøgerne tæller også mexicansk, thailandsk og klassisk dansk i form af smørrebrød og mormormad med rejecocktail, steg og æblekage. Derudover er der kommet ansøgninger om at lave stande med sous vide-burgere og vegetar- og veganermad, ligesom der kan komme en vinbar, en specialølbar, en kaffebar og en cocktailbar.

“I de kommende uger vil et uafhængigt udviklingsudvalg bedømme, hvilke ansøgere der får stande. Det er vigtigt for os, at der bliver en stor bredde, så der ikke bare bliver seks boder med burgere, og at det skal være muligt at kunne købe et måltid for 50 kroner. Samtidig er vi også et iværksætterprojekt, så derfor bliver højst 20 procent af boderne fra eksisterende restauratører,” siger Thomas Bendtsen.

Aarhus Street Food skal drives som en forening, hvor de 30 stande i fællesskab dækker udgifterne til eksempelvis husleje. Den konkrete placering af markedet forventes offentliggjort senere i december, når de forskellige aftaler er faldet på plads.