Foto: Restaurant Latin.

Farvel: Aarhusiansk restaurant-pionér takker af

Efter 27 som ejer af den populære Restaurant Latin i Latinerkvarteret forlader Philip Tahi restauranten.

Den 61-årige Philip Tahi, der har baggrund i Algeriet, er blevet et kendt ansigt i byen for mange med sin 27 år lange drift af Restaurant Latin i Latinerkvarteret. Den er æra er dog slut nu, hvor den erfarne og karismatiske restaurantejer har overdraget nøglerne af restauranten til en ny ejer. Det skriver Århus Stiftstidende.

Royalt besøg og fiskesuppe
Philip Tahi er manden, der har gjort Restaurant Latin kendt i byen og ude i verden, og han har været vært for flere prominente gæster.

“Latin er blevet en institution, der er kendt mange steder. Jeg har blandt meget andet haft gæster fra København, New York og Singapore, fordi de har hørt om restauranten. Det hænger sammen med, at Aarhus er en studieby. Når studierne er ovre, folk får job udenbys og vender tilbage, skal de ofte lige besøge Latin,” forklarer Philip Tahi til Århus Stiftstidende.

Blandt andet har Kronprins Frederik og Prins Henrik gæstet restauranten flere gange:

“Mens han studerede i Aarhus, kom kronprinsen her af og til, og da han holdt sin 30-års fødselsdag under private former, stod jeg for maden ved en fest på Marselisborg Slot. Jeg har også talt en del med Prins Henrik, som har været her enkelte gange, hvor vi begge nød at tale fransk. Han gjorde et godt indtryk på mig. Han var begavet, fulgte godt med og vidste alt om alt,” siger Philip Tahi.

Også skuespillere, folk fra showbiz, politikere og andre kendte er kommet på restauranten.

Restaurant Latin startede som et creperie, men blev senere kendt for deres fiskesuppe.