Foto: Gartnergården

Landlig café på vej ved Aarhus

En ny café er på vej i grønne omgivelser ved Skødstrup nord for Aarhus.

Gårdbutikken Gartnergården mellem Skæring og Skødstrup er på få år blevet en af kommunens absolut største med salg af alt fra grøntsager til pizzaer. Nu får gårdbutikken ifølge Aarhus Stiftstidende snart sin egen café, der forventes at åbne efter den 1. april i det gamle stuehus på gården.

Bag gårdbutikken står parret Pil og Mattias La Cour Jonasson, der tidligere har været henholdsvis selvstændig med flere grøntbutikker og fotomodel. De åbnede butikken for fem år siden, og i dag beskæftiger de 12 medarbejdere. I starten handlede de kun med frugt og grøntsager, men i dag sælger de også mel, gryn, olier og te samt færdiglavede pizzaer, salater og frisk juice.

Folk vil have nærhed
“Folk er på vej væk fra supermarkedstanken. De vil gerne have en nærhed og en kvalitet omkring produkterne. Folk skal have en helhedsoplevelse. De skal have noget at vælge imellem. Vi laver hele tiden om i butikken, så det aldrig er det samme, som møder folk, når de kommer her,” siger Pil La Cour Jonasson til Aarhus Stiftstidende.

I fremtiden er planen udover en café at sælge boligartikler fra butikken, men så stopper udvidelserne også, lover indehaverne.

“Så stopper vi også med at udvide. Fremover vil vi kun optimere og udvikle,” siger Pil La Cour Jonasson til avisen.

Gartnergården holder til på Skovlundvej 15 og holder sæsonlukket fra slutningen af januar og frem til 1. april. Derfor bliver der holdt lagersalg fra 2. – 8. januar og de efterfølgende to weekender.