Læserne har talt: Her får du den bedste burger i Aarhus

Smag Aarhus’ læsere har afgjort, hvem der løber med prisen for Aarhus’ bedste burger i afstemningen Smag Prisen 2020.

Gourmetburger. Kyllingeburger. Hawaiiburger. Falafelburger.

Det er bare fire af de i alt syv burgere, du kan bestille hos Café Sidewalk – og de forskellige varianter falder tilsyneladende i Smag Aarhus-læsernes smag.

Caféen på Åboulevarden 56-58 er nemlig løbet med prisen for Aarhus’ bedste burger i afstemningen Smag Prisen 2020.

”Det er jeg virkelig stolt af og lykkelig over. Og det gør mig endnu mere stolt, at det udelukkende er jeres læsere, der har stemt, for det betyder, at det er vores gæster, der har hjulpet os med at vinde,” siger ejer og køkkenchef hos Café Sidewalk Per Toftdal.

Noget for enhver smag

Ifølge Per Toftdal er håbet, at caféen med sine syv burgere har noget for enhver smag.

”Vi vil gerne lave burgere, som skiller sig ud, og derfor har vi alt fra en veganerburger til en ribeyeburger. Generelt forsøger vi at lave en ’let’ burger i den forstand, at den skal være fyldt med godt tilbehør og gøre dig mæt, uden at du bliver fyldt op på en ’dårlig’ måde,” fortæller han.

Den burger, Per Toftdal selv er mest stolt af, er Gourmetburgeren, der består af 200 gram oksekød, bacon, dobbelt ost, hjertesalat, svampe, pickles, agurk, løg, cremet dressing og hvidløgssmør.

”Vi har haft den på kortet i næsten to år, og næstefter den klassiske Sidewalkburger er det den, vi sælger flest af. Noget af det særlige ved den er vores hjemmelavede hvidløgssmør, som løber ned over bøffen og giver ekstra saft, kraft og smag,” fortæller Per Toftdal.

Den nyeste burger på kortet er sovseburgeren Mormors Mirakel, hvor du selv hælder rødvinssauce over din burger.

Særligt fokus på kød og dressinger

Café Sidewalk åbnede i 1996, og Per Toftdal har været køkkenchef siden 2015. I 2016 købte han sig ind.

”Med min baggrund som slagter har jeg haft meget fokus på særligt vores kød samt vores marinader og dressinger. For mig er marinade og dressing dét, der samler smagen i en burger – det må man ikke være nærig med,” siger Per Toftdal og uddyber:

”Vores dressinger er altid hjemmelavede, og for eksempel vores burgerdressing har over 20 forskellige ingredienser.”

I hele marts måned fra søndag til tirsdag få en valgfri burger hos Sidewalk til 79 kroner, hvis du booker bord via Sidewalks hjemmeside og bruger rabatkoden ”Burger20” i kommentarfeltet, når du reserverer. Normalt er prisen mellem 138 og 145 kroner.

“Jeg er mere end tosset med croissanter, og der er efterhånden flere steder i byen, der bager en virkelig god version af den franske fristelse.”

Louise Sejr Højmark, Redaktør