Læserne har talt: Her får du den bedste brunch i Aarhus

Smag Aarhus’ læsere har afgjort, hvem der løber med prisen for Aarhus’ bedste brunch i afstemningen Smag Prisen 2020.

Lun hjemmelavet leverpostej med stegte svampe. Kyllingesalat med friske urter, sennep og cornichoner. Hjemmelavet rullepølse, grillet skinke og letrøget kalkun. Blødkogte æg. Mini-hindbærsnitter. Friskbagt brød. Kaffe Te. Æblemost. Ingefærshots.

Det er bare nogle af de sager, du kan sætte tænderne i hos Casablanca på Rosensgade 12, der er løbet med Smag Prisen 2020 for Aarhus’ bedste brunch. Afstemningen fandt sted i marts-april, men er blevet uddelt på bagkant på grund af covid-19 – og forsinkelsen til trods var det en meget glad Jørgen Danielsen, ejer af Casablanca-familien, som tog imod Smag Prisen-diplomet.

“Det betyder rigtig meget for os at få Smag Prisen, for vores brunch er et af vores absolut primære produkter her på Casablanca,” fortæller han.

“Da jeg kom til for snart 11 år siden, var der meget få morgenmadsgæster, og man kunne kun få en bakke med mad, som køkkenet havde brugt oceaner af tid på at lave – og alligevel fik folk aldrig det, de egentlig gerne ville have. For fem-seks år siden begyndte vi så på vores nuværende Crunch, som jeg selv har været med til at udvikle løbende i samarbejde med kokke, slagtere og bagere. Jeg vil gerne servere den slags mad, jeg selv godt kan lide, for jeg tror på, at er man tro mod sig selv, kan man levere det bedste produkt til gæsterne.”

Ikke et industriprodukt

Bestiller du Casablancas Crunch, er både mad og drikkevarer ad libitum, og en stor del af udvalget er lavet og udviklet af Casablanca-familiens egne slagtere og bagere. Brød og kager leveres for eksempel dagligt friskbagt fra Mor Anna-bageren, som er opkaldt efter Jørgen Danielsens egen mor.

“Der er en ensartethed i alt, vi laver. Her får du ikke et industriprodukt. Vores slagter laver for eksempel leverpostej, rullepølse, spegepølse og pesto ud fra egne opskrifter, og vores hjemmepressede appelsinsaft er af appelsiner fra et frugtfirma, jeg selv er medejer af,” siger Jørgen Danielsen.

“Vores bager leverer også vores små hindbærsnitter og kokostoppe, og de er af en størrelse, hvor du stadig kan gå bagefter. Generelt skal det gerne være sådan, at vores gæster får smagt på mange forskellige ting, når de spiser her.”

Øget efterspørgsel

Siden Casablanca lancerede den nye Crunch for fem-seks år siden, har caféen oplevet en øget efterspørgsel på brunch.

“I weekenden er der udsolgt både lørdag og søndag, og vi har investeret sindssygt mange penge i at få alle vores rum opgraderet, så vi har plads til flere gæster,” siger Jørgen Danielsen og løfter sløret for, hvorfor stedets brunch kaldes for Crunch:

“Det skyldes, at Casablanca begynder med c – derfor Crunch i stedet for brunch,” forklarer han med et smil.

Casablancas Crunch serveres alle ugens dage: Mandag til fredag fra klokken 09.00 til 13.00, lørdag og søndag fra klokken 08.30 til 15.00. I hverdagene er prisen 200 kroner per snude for ad libitum, mens prisen i weekenden er 225 kroner per person.

Booker du bord klokken 08.30 eller 08.45 i weekenderne, får du ét glas gratis bobler med per person.