Læserne har talt: Her er Aarhus’ bedste restaurant

Smag Aarhus’ læsere har afgjort, hvilken restaurant der har fortjent Smag Prisen 2020: Aarhus’ bedste restaurant.

Hvilken restaurant i byen skal du besøge, hvis du vil besøge den bedste?

Spørger du Smag Aarhus’ læsere, er svaret Madklubben. Restauranten på Hack Kampmanns Plads 1 i Aarhus C er nemlig løbet med flest stemmer og dermed sejren i læserafstemningen Smag Prisen 2020: Aarhus’ bedste restaurant.

”Det betyder supermeget, at det er læserne, der har bestemt, at vi skal vinde, for det er jo dem, der kommer her hver dag. Det er for mig en større anerkendelse end en god madanmeldelse. Det er selvfølgelig dejligt, at nogen, som har sindssygt meget forstand på mad, også synes, vi gør det godt, men det er jo ikke dem, vi lever af. Så når helt almindelige mennesker synes, at det er Aarhus’ bedste restaurant lige nu – det er bare skidegodt,” siger køkkenchef i Madklubben Aarhus Peter Madsen og fortsætter:

”Det er nogle rigtig gode restauranter her i byen, vi har været oppe imod, og jeg har stor respekt for alle mine kolleger, så jeg er meget beæret over, at det netop er os, der får den her pris.”  

God kvalitet til en god pris

Hos Madklubben kan du få en, to eller tre retter fra henholdsvis 125, 200 og 225 kroner.

”Vi har alle typer af gæster hernede, og det kan jeg vildt godt lide. Der er både forretningsfolk i jakkesæt, som køber en stor bøf og en kældervin, og der er bedsteforældrene, der har barnebarnet med på restaurant. Uanset er det vigtigt for mig, at vores gæster, efter et besøg, tænker: ’Hvordan kan vi få så lækker mad af så god kvalitet og med så gode råvarer til dén pris?’” siger Peter Madsen og uddyber:

”Vores manifest er, at du ikke skal have særligt mange penge op af lommen for at få en ret ekstra, og vi vil selvfølgelig gerne have, at gæsterne smager så meget som muligt fra vores menukort. Men de skal ikke føle sig bundet af at skulle bestille tre retter. Her er også plads til, at du kan komme forbi til en portion rød karry på en onsdag, hvor du ikke orker at lave mad.”

Smage skal sidde lige i skabet

Madklubbens menukort skifter cirka hver tredje måned, og konceptet er altid ”less is more,” fortæller Peter Madsen.

”Vi serverer simpel mad, som er lækkert og appetitligt. Og så skal det være nemt at overskue for gæsten, hvad der er på tallerkenen. Jeg er ikke så meget til tallerkener med 20 forskellige elementer. Jeg vil hellere, at det, der er på, så virkelig smager af noget, og at smagene sidder lige i skabet,” siger han.

Derudover leger Madklubben gerne med idéen om, at mad kan vække minder.

”Jeg kan enormt godt lide at bruge nogle elementer, som gæsterne måske associerer med noget andet – det kan for eksempel være en sjov udgave af en rødgrød med fløde,” forklarer han.

God stemning

Peter Madsen håber, at Madklubbens gæster kan mærke, at der er en god stemning, når de besøger restauranten.

”Vi går enormt meget op i, at dem, der tager imod gæsterne og forklarer om vores menu er unge mennesker med krudt i røven på den fede måde. Vi leder ikke efter en sommelier, der ved alt, men går efter personlighed og dem, som synes det er fedt at få gæster til at føle sig godt tilpas,” siger han og slutter:

”Et godt teamwork blandt personalet er noget, der gerne skulle afspejle sig, når man er her som gæst. Vi håber, at gæsterne kan mærke, at vi har det fedt, og at Madklubben er en god arbejdsplads.”

Smag Prisen-vindere

Se alle