Eleverne på uddannelsen lærer blandt andet om ernæring og madspild.

Lær at lave sund mad uden spild

SPONSORERET INDHOLD: Aarhusiansk uddannelse lærer eleverne at lave ernæringsrigtig mad i sæson uden spild.

Er du interesseret i, hvordan man laver ernæringsrigtig mad og får det bedste ud af råvarerne? Så kan uddannelsen som ernæringsassistent Aarhus Tech være noget for dig.

”På uddannelsen lærer man en masse om, hvordan man laver sund mad, og hvordan man sammensætter for eksempel en diæt til laktoseintolerante eller diabetikere. Man får også en masse viden om, hvordan man minimerer madspild og får det meste ud af råvarerne,” siger underviser Lene Kjærgaard fra Skolen for Trends og Gastronomi på Aarhus Tech.

Indbydende anretning
Uddannelsen som ernæringsassistent tager 3 år og 7 måneder og har tre praktikperioder i løbet af uddannelsesforløbet. De færdige ernæringsassistenter arbejder primært i storkøkkener på højskoler, efterskoler, hospitaler, plejehjem og dag- og døgninstitutioner.

Tech 3

”På skolen lærer man blandt andet om sæsonens råvarer, tilberedningsmetoder, hygiejne og ernæring. For eksempel hvordan man sikrer, at folk får de vitaminer og mineraler, der skal til i løbet af en dag. Eleverne lærer også, hvordan man anretter maden, så den ser lækker og indbydende ud for dem, der skal spise den,” siger Lene Kjærgaard.

Godt arbejdsklima
Ifølge Lene Kjærgaard vil en færdiguddannet ernæringsassistent typisk arbejde i dagtimerne og i nogle weekender.

”Storkøkkener laver naturligvis også mad i weekenderne, men der er ingen sene aftenvagter. Som færdiguddannet har man styr på sine vagter lang tid frem i tiden, og køkkenerne har typisk et godt arbejdsklima, ordnede forhold og masser af godt humør,” siger siger Lene Kjærgaard.

Tech 2

Næste grundforløb starter i januar 2018, og der er ansøgningsfrist til uddannelsen den 8. december 2017. Adgangskrav er 9. eller 10. klasse med mindst 02 i matematik og dansk. Det er muligt at videreuddanne sig som procesteknolog eller professionsbachelor i ernæring og sundhed.  

Læs mere om uddannelsen her
Tilmeld dig uddannelsen her
Vil du vide mere? Så skriv til uddannelsesinfo@aarhustech.dk eller ring på 8937 3555.

Sponsoreret indhold