Aarhusiansk kafferisteri skal servere kaffe til nordisk Michelin-uddeling

Aarhusiansk kafferisteri skal servere kaffe til nordisk Michelin-uddeling

af -
Foto: La Cabra.

Det aarhusianske kafferisteri La Cabra er blevet officiel kaffepartner til årets nordiske Michelin-uddeling i København.

Mandag den 19. februar bliver det afgjort, hvilke restauranter i Danmark der har gjort sig fortjent til de eftertragtede Michelin-stjerner. Og når arrangementet for den nordiske Michelin Guide løber af stablen på Københavns Rådhus, er det det aarhusianske kafferisteri og -bar La Cabra, der er udvalgt som officiel kaffepartner.

Det betyder, at La Cabra har eneret på at servere kaffe hele dagen.

”Vi skal brygge kaffe under hele begivenheden, og så skal vi være der til gallamiddagen og til efterfesten. Vores kaffe er den eneste kaffe, der bliver serveret hele dagen til de omkring 500 gæster,” siger stifter af La Cabra Esben Piper og uddyber:

”På vores stand vil vi gøre det enkelt og simpelt, og vi stiller nogle bryggere fra Moccamaster op med noget vand fra Aarhus og kværner kaffen på stedet. Vi vil stadig give gæsterne de her vilde og udtryksfulde smagsoplevelser.”

Napper muligheden foran kaffemastodonter
Ved tidligere Michelin-uddelinger har det været kaffemastodonter som Nespresso og Lavassa, som har været officiel kaffepartner, men i år bliver det altså La Cabra, som skal stå for kaffen.

”Vi blev kontaktet for tre måneder siden og spurgt, om vi havde lyst til at stå for kaffen til eventet. Det er en stor ære at få lov at være med til sådan en dag. Det er en spændende mulighed for os i forhold til at arbejde mere målrettet efter at give restauranter rundt i verden en mere spændende kaffeprofil,” siger Esben Piper.

Kommer ikke til at smage af kaffe
På dagen vil La Cabra medbringe tre forskellige slags kaffe fra tre forskellige lande, som er produceret på tre forskellige måder, alle udviklet med moderne fermenteringsteknikker.

En af de kaffetyper, som La Cabra har med, er blevet til efter, at en større brasiliansk producent har allieret sig med en fransk vinkonsulent og sammen skabt en teknik, semi-carbonic maceration, som ellers mest er kendt fra vinverdenen. Det fortæller Esben Piper.

”Der bliver kun serveret én kaffe, som har en mere klassisk ‘kaffe-karakter,” men uden at denne kaffe har en overristet smag eller mangler syre. De andre kaffers smagsoplevelser skulle gerne føre tankerne hen på naturvin eller belgiske lambic-øl og dermed udfordre gæsterne lidt på, hvad de forventer af en kop kaffe,” siger Esben Piper og fortsætter:

“Temaet for os er fermentering, hvilket betyder, at vi har fokus på en masse dygtige producenter. Det bliver lidt nørdet, men vi håber, at folk er klar på det. Og mon ikke de er det – det et jo trods alt Michelin-guiden, vi taler om.”

Philip Selmann
Skribent. Har en ph.d. i at spise lasagne og er generelt glad for det italienske køkken. Oliven er mit kryptonit. Studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.