Foto: Can Blau

Kom du heller ikke på ferie i år? – Få smagen af Sydeuropa i Aarhus

Denne guide blev bragt i Mærk Aarhus i uge 35

Sommeren har for mange været præget af Corona igen i år. Men fortvivl ikke, du kan nemlig sagtens få smagen af Sydeuropa, selvom du bliver hjemme.

Can Blau

Frederiksgade 29, 8000 Aarhus

Hos én af byens mest populære restauranter, Can Blau, finder du tapas, som hvis du sad i Barcelonas varme. Efter flere år i området omkring Klostertorvet er Can Blau nu rykket ind i Frederiksgade, hvor man har lavet en lille restaurant med en vinbar på øverste etage.

Hos Can Blau bevæger man sig hovedsageligt i det spanske køkken, men på menukortet kan man se, at man også sender kærlige tanker mod østen. Her får man otte serveringer for 400 kroner og ti serveringer for 500 kroner. Til det kan du købe tre gode glas vin for 300 kroner. Hvis du mere er til vinbar og små tapasretter, så kan få det ovenpå, hvor man har indrettet en fin vinbar med hovedsageligt spanske vine.

Oli-bistro

Mejlgade 41, 8000 Aarhus

Oli-bistro er efterhånden også et ikonisk sted i Aarhus. Her finder du Olivier Miens, som har været med til at starte flere af de restauranter, man kender Mejlgade for. Nu huserer han på Oli-Bistro, hvor du får klassisk fransk bistromad til ganske favorable priser. Stemningen er meget autentisk i både indretning og med Oliviers fantastiske personlighed. Der er kun plads til 25 gæster, og der er altid rift om pladserne. Du kan bestille forskellige retter på kortet, men du kan f.eks. også bestille deres Bistro menu, hvor du får tre retter til den rørende pris på 100 kroner. Det er klart en anbefaling, hvis du vil have et lidt bid af Frankrig i Aarhus´ gader.

Restaurant Nero

Skolegade 5, 8000 Aarhus

Som vi tidligere skrev, så er det italienske køkken det, de fleste af os østjyder laver derhjemme i køkkenet. Men vi elsker også at gå på italienske restauranter og få den ægte følelse af Italien. En stemning af italiensk storby, som sad du i Rom eller Venedig. Sådan beskriver Restaurant Nero selv sit koncept, hvor råvarerne er italienske, og stilen autentisk.

Hos Restaurant Nero får du pasta, pizza, Tiramisu og mange andre lækre italienske retter. Prøv også deres tre-retters menu, hvor du får et antipastibræt, en valgfri pizza, pasta eller risottoret og dessert for 288 kroner pr. person, hvis I er to personer.
Social Dining

Se alle