Foto: Restaurant Kohalen

Kendt spisested i Aarhus afviser lukningsrygter

Klassisk restaurant på Aarhus Havn afviser alle rygter om lukning.

Bygninger rives ned på stribe på Sydhavnen, men det gælder trods rygter om nedrivning ikke Restaurant Kohalen i bunden af Jægergårdsgade. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

“Vi har rigtig mange faste gæster. De er udmærket klar over, at Kohalen består, og at bygningen og dermed vores restaurant ikke skal rives ned. Men den anden halvdel af gæsterne, der jævnligt kommer, tror, at vi skal jævnes med jorden, fordi en række andre bygninger her i området har lidt den skæbne, og der skal bygges helt nyt i området,” siger Jes og Rita Laustsen til avisen.

Klassisk køkken
Restauranten har i mange år været kendt for sit klassiske danske køkken og modtog så sent som i december en udnævnelse som spisestedet med Jyllands bedste bøfsandwich. Jes og Rita Laustsen har efter eget udsagn fået af vide at kommunen, at bygningen, som restauranten ligger i, ikke skal rives ned.

“Vi har været til en stribe møder med kommunen, hvor blandt andre stadsarkitekt Stephen Willacy har understreget, at bygningen skal bestå – og dermed også Kohalen […] Men det er de færreste mennesker, der er klar over, hvordan planen kommer til at se ud. Og mange har altså fået det indtryk, at Kohalens bygning skal fjernes,” siger Jes og Rita Laustsen til avisen.

Den karakteriske bygning står i dag næsten for sig selv syd for Jægergårdsgade, og området ved Kulbroen nord for Jægergårdsgade er stort set ryddet for bygninger.