Foto: Pixabay.

7 kogebøger, der garanteret kommer til at ligge under dit juletræ

Vi afslører, hvilke kogebøger du (sandsynligvis) pakker ud den 24. december.

Åh, du søde juleaften: And, flæskesteg, ris a la mande – og selvfølgelig indpakkede kogebøger under juletræet. Vi har bedt Bog & Idés indkøber og indkøbsudvikler Charlotte Thyberg om syv bud på de kogebøger, der – måske – venter på dig under træet i år.

1. “Sense” af Suzy Wengels
Med sense-kuren er talte kalorier og køkkenvægten skiftet ud med sund fornuft. Bogens forfatter mener, at vi med hænderne kan veje det, der passer til lige præcis vores krop, og at du derfor skal have en håndfuld kød, grønsager og kulhydrater for at leve det sunde liv.

“Bogen er danskernes foretrukne kur, og den har ligget på bestsellerlisten hele året,” siger Charlotte Thyberg.

2. “Småt og godt” af Mette Blomsterberg
Med denne bog bevæger Mette Blomsterberg sig over i det salte samt det søde køkken. Bogen giver 80 opskrifter på små hurtige appetizers, forretter, snacks og hapsere.

“Det er Mette Blomsterbergs nyeste bog, og hun er jo en meget populær dame, så hun kommer sikkert også til fylde under træet,” spår Charlotte Thyberg.

3. “Jamies mad på 30 min” af Jamie Oliver
Med Jamie Olivers kogebog fra august 2017 får du 50 middage, du kan lave på under 30 minutter. Bogen lover, at du vil kunne lave en middag til dig og din familie på den tid, du måske ellers ville bruge på en enkelt ret.

“Mange holder af Jamie Olivers kogebøger, og de fleste vil gerne kunne lave et dejligt måltid på kort tid,” siger Charlotte Thyberg.

4. “Brdr. Price – vores yndlingsopskrifter” af Adam og James Price
I denne bog har Brødrene Price samlet de yndlingsopskrifter, som serveres i brødrenes egne restauranter – lige fra surdejsbrød, pommes frites og klassisk bearnaise til signaturretten Boeuf Stroganoff.

“Brødrene Price er meget populære både med deres tv-programmer og bøger, og denne er endnu en af de store sællerter,” forklarer Charlotte Thyberg.

5. “Meyers Grøn Mad” af Claus Meyer
Kogebogen er henvendt til vegetarer, veganer og andre, der har lyst til at spise mere grønt. Den byder på 100 opskrifter på grønne retter fra Meyers Madhus, der er opdelt efter sæson, så du kan komme til at spise mere bæredygtigt.

“Det er en ny og stor, flot bog fra Meyers hånd, og danskerne spiser jo mere grønt end nogensinde,” siger Charlotte Thyberg.

6. “Downtime” af Nadine Levy Redzepi
Nadine Lavy Redzepi, der er gift med ejer af Noma René Redzepi, har skrevet en personlig kogebog, der handler om at kunne bruge madlavning til at stresse af i en hektisk hverdag. Hun giver desuden et indblik i sin egen baggrund og opvækst.

“Downtime har fået meget omtale i flere blade og magasiner, siden den udkom i oktober,” forklarer Charlotte Thyberg.

7. “Verdens bedste hotdogs” af Steen Larsen
Kogebogen indeholder over 100 opskriver på hotdogs af enhver art fra en nordisk til en nordamerikansk variant. Flere af hotdogsene har overraskende tilbehør, brød og pølser, og du kan endda se, hvordan du laver hjemmelavede pølser. Der er desuden også en hotdog til vegetaren.

“Denne her bog er bare den perfekte kogebog til far, og den kommer garanteret til at ligge under mange juletræer,” siger Charlotte Thyberg.