Så er der gademad! Københavnsk streetfood-festival kommer til Aarhus til sommer.
Sidste år stod i gademadens tegn i Aarhus, og i år bliver det ikke anderledes. Den 4-6. august står Kødbyens Mad & Marked, Rebel Food og Kitchen Collective bag en stor streetfood-festival på Godsbanen med mad, workshops, musik, talks, konkurrencer og meget mere.
Arrangementet er inspireret af en tilsvarende festival i København i 2016, hvor 35.000 mennesker deltog ved festivalen, som også i år afholdes omkring søerne i det centrale København.
Et nyt niveau
”Vi ønsker at løfte street food-kulturen i Aarhus til et helt nyt niveau. Vi vil give de små street food-boder et kæmpe skulderklap og samtidig præsentere endnu mere ny street food for aarhusianerne. Vi vil som altid udvælge primært lokale stadeholdere, som der heldigvis begynder at komme mange af i Aarhus,” siger Jonas Kring fra Kødbyens Mad & Marked.
Til festivalen omdannes arealet bag Godsbanen til et madlandskab med50 street food-boder, og listen tæller nogle af de bedste madentreprenører på street food-scenen. Street food-boderne vil blandt andet byde på mad med smag af Mexico, Japan, Thailand, Argentina, Frankrig, Australien, USA og Danmark.
Smagsmæssig jordomrejse
Alle boder får en mindre signaturret til 40 kroner, så gæsterne kan tage på en lille smagsmæssig jordomrejse uden at blive mætte ved første bod. Derudover har Nørrebro Bryghus udviklet en særlig festival-øl, som vil sætte to streger under smagen af Street Food Festival.
“Street Food Festivalen bliver en fejring af den mangfoldige street food-kultur krydret med musik, aktiviteter og dejligt selskab – og selvfølgelig masser af solskin,” siger Jonas Kring.
Kokke og andre madentusiaster får desuden mulighed for at diskutere råvarer, økologi og smag, ligesom der vil være workshops og foredrag for alle interesserede. Deltagelse i festivalen er gratis. Den finder sted på Institut for (X), Godsbanen, Skovgaardsgade 3-5, 8000 Aarhus C.
Læs mere om festivalen her.