Lokale madiværksættere får hjælp til at starte op

Lokale madiværksættere får hjælp til at starte op

af -
Foto: Kitchen Collective

Virksomheden Kitchen Collective vil gøre det lettere at blive madiværksætter i Aarhus.

Madscenen i Aarhus er i rivende udvikling, og mange aaarhusianere vil springe ud som madiværksættere. Men det er tit svært at få adgang til et fødevaregodkendt køkken, som er dyrt i opstart og drift. Her kommer virksomheden Kitchen Collective med en hjælpende hånd. Firmaet er netop startet i Aarhus og giver mulighed for at flere madiværksættere kan dele det samme køkken.

“Vi er ekstremt begejstrede for endelig at kunne åbne Kitchen Collective i Aarhus. Der er i forvejen en spirende underskov af inspirerende madiværksættere i Aarhus, og vi tror på, at denne underskov blot vil vokse sig større. Det vil skabe et mere mangfoldigt madudbud til de spisende mennesker i Aarhus,” siger Marc Sejr Eggen fra Kitchen Collective

Streetfood og popup-restauranter
Kitchen Collective henvender sig blandt andet til streetfoodboder, som vil sælge mad på gaden eller ved madmarkeder fra telt, cykel eller truck, og til pop-up restauranter.

“Indtil nu har madiværksættere i Aarhus manglet et fleksibelt sted at udvikle og afprøve madideer, og netop det glæder vi os til at tilbyde i Smilets By, ligesom vi har gjort det i København de seneste to år. Vi oplever, at madiværksætterne i Aarhus er ekstremt dedikerede, kvalitetsbevidste, dygtige og entreprenante,” lyder det fra Marc Sejr Eggen.

I København har Kitchen Collective på godt to år hjulpet mere end 80 madiværksættere i gang med deres projekter. Virksomheden har tre køkkener, som iværksætterne deler med hinanden, og iværksætterne får også hjælp til alt fra prissætning og økologisk certificering og marketing.

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.