Champagneeksperten Karina Trosborg fra bageren Briancon giver tips til nytårsbobler.
Hvilken champagne skal du vælge til nytårsaften? Medejer Karina Trosborg fra bageren Briancon på Åboulevarden har de seneste 10 år rejst rundt i Champagne-distriktet og mødt flere champagnebønder. Butikken forhandler selv flere champagnehuse og holder jævnligt smagninger, og her giver Karina giver fire gode råd til valget af bobler på årets sidste dag.
Godt nytår 🙂
1. Drik ikke champagne til kransekage
Mit vigtigste råd er: Lad være med at bruge penge på en champagne, hvis du vil drikke den til kransekage. Champagne er tør, og kransekage er sødt, og det fremmer kun de dårligste sider at bruge det sammen. Med mindre du vælger en Sec-champagne, som er en champagne tilsat mere sukker i produktionen end en Brut-champagne. Jeg vil aldrig selv købe en Sec-champagne til min kransekage, men vælge en dessertvin.
2. Drik champagne til nytårstalen
Champagne er en dyrere drik end andre mousserende vine, og har du valgt at købe en champagne til din nytårsaften, så drik på det tidspunkt, hvor dine smagsløg er mindst påvirket af en masse indtryk. Lad det være champagnen, som skyder din nytårsaften i gang, og husk så endelig at smage på den.
3. Gå efter mindre champagnehuse
Vi kender oftest de store markedsførte mærker, men der er utroligt stor kvalitet at finde i de mindre champagnehuse. Her er det muligt at finde stile, som passer til den smag, du ønsker. Små champagnehuse har en fortælling, en tradition og en stil, som kan være med til, at du får øjnene op for det håndværk, der ligger bag champagnen du drikker. Derudover er champagne fra mindre huse ofte også lavere i pris, uden at det går ud over kvaliteten.
4. Server champagne til hele middagen
Når og hvis du får øjnene op for hvad champagne kan, så kan du begynde at overveje at sætte hele din nytårsmiddag sammen med champagne. For faktisk findes der champagne, der kan drikkes både til fisk, fjerkræ og rødt kød. Det handler bare om at få den rette vejledning.