Hos kaffebaren Kapitalisten kan du både købe kaffe og koppen, du drikker af. Foto: Bjarke Bach Nielsen.

Ny kaffebar åbnet på Frederiksbjerg

Hos den nye kaffebar Kapitalisten på Jægergårdsgade kan du både købe kaffe og inventaret. 

Har du forelsket dig i den stol, du sidder på hos kaffebaren Kapitalisten, må du gerne købe den med hjem. Jægergårdsgades nye kaffebar, der åbnede den 11. marts, har nemlig alting til salg – også den kop, du drikker af, eller den bønne, der er i kaffen.

”Jeg synes, det er synd, at man ikke udnytter pladsen bedre, når man nu kun har én ting på kortet og har en så relativt dyr adresse. Så kan man lige så godt udnytte det og få fuld valuta for pengene,” siger indehaver Bjarke Bach Nielsen.

Kaffen i centrum
Han er 34 år gammel og har en baggrund som advokat i Hellerup, men har nu ”besluttet at bruge mit liv på noget fornuftigt og servere noget kaffe,” fortæller han.

Det er derfor den mørke bryg, der er i centrum hos Kapitalisten, hvor kunderne altid kan vælge mellem kaffe fra to kafferisterier: CleverCoffee fra Viby og Holy Bean fra Aarup på Fyn.

”Det er generelt kaffe af meget høj kvalitet, og det er vigtigt. Vi kan godt lide at arbejde med de bedste råvarer, både fordi det giver den bedste kop kaffe, men også fordi det giver os en tilfredsstillelse at arbejde med det bedst tilgængelige,” siger Bjarke Bach Nielsen.

Åbningsfest til maj
Udover diverse kaffevarianter er kun lidt chokolade på menukortet – det skal dog formentlig udvides på sigt, fortæller Bjarke Bach Nielsen. Indtil da må gæsterne meget gerne medbringe deres egen mad hos Kapitalisten, hvis navn henviser til indehaveren selv.

”Kapitalisten – det er mig. Og kapitalisme er godt. Det må du gerne skrive,” siger han.

Kaffebaren er åben for gæster, men der er stadig byggeri i gang på stedet. Den officielle åbningsfest finder derfor sted fredag den 5. maj klokken 16, hvor alle er velkomne til en kop kaffe.