Ny køkkenchef på Kähler Villa Dining vil servere forret med umani-bombe.
Restauranten Kähler Villa Dining i Risskov har netop fået ny køkkenchef i form af Morten Kjer, der kommer fra en stilling som køkkenchef hos Norsminde Kro syd for Aarhus. Den nyslåede køkkenchef er aktuel med en ny gourmetmenu, og forretten bliver en decideret bombe af umami-smag, lover han.
”Gæsterne kan glæde sig til at opleve gourmetretter, som pirrer alle deres smagssanser. Forretten er en ren umami-bombe med miso og ramsløg, og hovedretten er en fantastisk, kraftfuld servering med langtidstilberedt oksebryst. Jeg kan godt lide at lege med sæsonens råvarer og finde frem til nye udsøgte smage ved at blande traditionerne fra det franske køkken med teknikkerne fra det nordiske køkken,” siger han.
Souschef hos Michel Michaud
Den 32-årige køkkenchef kommer han fra Frederikshavn, hvor hans forkærlighed for delikate serveringer med fisk og skaldyr opstod. Senere kom Morten Kjer til Skagen, hvor han arbejdede som souschef for den fransk-danske Michelin-kok Michel Michaud.
”Michel er stadig en af mine helt store idoler. Han lærte mig de gode, franske dyder, grundprincipperne i de franske saucer og vigtigheden af god smag fremfor alt. Senere fik jeg øjnene op for det nordiske køkken og de spændende muligheder, der ligger i teknikker som molekylærgastronomi og henkogning,” fortæller Morten Kjer.
Kan godt lide Kählers koncept
Konceptet hos Kähler Villa Dining er, at alle gæsterne ankommer kl. 18.30, og at alle får serveret den samme, sæsonaktuelle gourmetmenu.
”For en kok er det på én måde meget nemt og meget svært, for du kan virkelig fordybe dig i arbejdet med at lave en fantastisk gourmetmenu, og samtidig skal du være fleksibel, hvis et selskab ønsker en vegetarmenu midt i et meget travlt aftenryk. Jeg synes det er enormt sjovt at arbejde på den måde,” siger Morten Kjer.