Spisestedet Kaali lukker ned torsdag den 13. april efter kun tre måneder. Foto: Kaali.

Nystartet Frederiksbjerg-café lukker

Den bæredygtige café Kaali på Frederiks Allé lukker efter kun tre måneder, fordi lokalerne skal sælges. 

Irriterende, træls og sørgeligt. Med de ord beskriver bestyrer Karina Kongsted den kommende lukning af spisestedet Kaali på Frederiks Allé 102. Caféen, der har profileret sig på bæredygtighed og byder på både morgenmad, salat, sandwiches og lune retter, må på torsdag den 13. april dreje nøglen om efter kun tre måneder. Lokalerne er nemlig blevet solgt til anden side.

”Det er ikke særlig fedt, for jeg har brugt lang tid på at bygge Kaali op, og folk på Frederiksbjerg er lige begyndt vænne sig til, at vi er her. Tre måneder er ingen tid i cafétid, og derfor sidder jeg med mange blandede – og ikke positive – følelser,” siger Karina Kongsted.

Uvis fremtid 
Hvorvidt Kaali genopstår et andet sted i byen, er endnu uvist. Karina Kongsted vurderer i øjeblikket sine muligheder for at åbne i nye lokaler eller måske blive en del af Aarhus Street Food eller Aarhus Central Food Market.

”Og så skal jeg se på, om konceptet skal være præcist det samme, eller om det lige skal finjusteres. Det er det gode ved en pause. Men nu er førsteprioritet at få lukket ned på en god måde, og derefter skal jeg lægge hovedet i blød og mærke efter, hvad der giver mening for os at gøre,” fortæller Karina Kongsted.

Overskudsmad til hjemløse
Når den sidste ret er langet over Kaalis disk på torsdag klokken 15, bliver byens hjemløse inviteret indenfor til spisning.

”Vi får lukket af på Kaali-manér, hvor vi giver alle vores rester til dem, der virkelig har brug for det. Så vi lukker af på en god måde,” siger Karina Kongsted.

Frem til lukningen på torsdag klokken 15 kan man som sædvanligt komme forbi Kaali til en bid mad mellem 11 og 21.