Foto: Pixabay.

Middelhavsmad: Ny bistro er åbnet i Mejlgade

Den unge Just Bistro, der åbnede i Mejlgade i januar, serverer lækker middelhavsmad lavet fra bunden til overkommelige priser.

Inde i gården i Mejlgade 46B ligger den lille Just Bistro, hvor ejeren og køkkenchefen Josef Marcus laver mad med stor passion. Så stor, at han laver mad helt uden brug af opskrifter.

Her finder du middelhavsretter som ovnstegt lam, grillet kylling marineret i timian og citron, souvlaki og et udvalg af mezze og tapas. Alt sammen efter køkkenchefens hoved.

“Mad er min hobby, jeg elsker at spise den, at lave den og rejse verden rundt for at blive inspireret af den,” siger Josef Marcus, der oprindeligt er fra Grækenland og har rødder i Egypten, til Århus Stiftstidende.

Frisklavet og originalt
Just Bistro har plads til omkring 20 gæster i det lille lokale, og her kan du både spise til frokost, aften og bestille din mad som takeaway.

“Jeg går også meget op i, at mine retter er afbalancerede i smagene, og jeg er åben for at lave lige præcis, hvad folk bedst kan lide, så længe jeg har råvarerne. Min egen yndlingsret, måske min signaturret, er kylling grillet hel med specialkrydderier og serveret med en parmesan-cremesauce, bagt aubergine og hjemmelavede pommes frites”, siger Josef Marcus.

Josef Marcus tilbereder al sin mad frisk med de råvarer, som han har ved hånden.

“Med tapas mener jeg ikke chorizo, skinke og oliven, men tapas i den rigtige forstand, som er rester lavet som småretter – det kan være hvad som helst, som jeg har noget til overs af, eller bare noget, som jeg har lyst til at lave af de råvarer, jeg har tilbage,” forklarer Josef Marcus.

Du finder Just Bistro i gården i Mejlgade 46B, og du kan læse mere om den nye bistro her.