Foto: Vanilla Chocolatier & Konditori.

Læserne har talt: Her er Aarhus’ bedste jordbærtærte

Smag Aarhus’ læsere har kåret byens bedste jordbærtærte. 

Det er sommer, sol – og tid til jordbærtærte! Den bedste af slagsen? Den får du hos Vanilla Chocolatier & Konditori ved madmarkedet Aarhus Central Food Market. I hvert fald hvis du spørger Smag Aarhus’ læsere.

Vanilla Chocolatier & Konditori indtager nemlig førstepladsen blandt de steder i byen, der sælger den søde sommerspise. Det viser en læserafstemning, som Smag Aarhus netop har gennemført med næsten 500 besvarelser.

“Det er vi superglade for. Den har også været meget populær de sidste tre år, fordi den er lidt anderledes,” siger indehaver og konditor Gabriel Ahlgreen.

Sammen med chocolatier Jeanette Sørensen står han bag Vanilla Chocolatier & Konditori, som også har en butik i Vejle.

Marengs med mandler og hvid chokoladecreme
Ifølge Gabriel Ahlgreen adskiller Vanilla Chocolatier & Konditoris jordbærtærte sig fra den traditionelle af slagsen.

“Vi er gået i en anden retning. I stedet for tung mazarin med kagecreme består vores af en let og luftig hvid chokoladecreme, en god, sej marengsbund med mandler og danske jordbær,” fortæller Gabriel Ahlgreen.

Tærten er glutenfri og fås kun, så længe der er danske jordbær på markedet. En enkelt portion får du for 39 kroner, mens en tærte til fem-seks mennesker koster 98 kroner.

Briançon og Lagkagehuset
På andenpladsen i afstemningen om byens bedste jordbærtærte finder du Briançon ved Åen, mens Lagkagehusets version indtager tredjepladsen.

Hele top 5 ser ud som følger:

  1. Vanilla Chocolatier & Konditori
  2. Briançon
  3. Lagkagehuset
  4. Langenæs Bageriet
  5. Bagerafdelingen i Salling

Stort tillykke til alle 🙂