Foto: Vindanmark.

6 musikalske mad-spots til Aarhus Jazz Festival

GUIDE: Du behøver ikke at iføre dig hornbriller og en fløjsblazer med læderlapper på albuerne for at komme godt igennem Aarhus Jazz Festival – du skal bare møde op med en god appetit! Så kan du nemlig spise dig gennem et utal af skønne serveringer med jazzet musikledsagelse. Vi guider dig til en række af festivalens mest swingende mad-oplevelser.

Hotellet
Hotel Carmel, Nørre Allé 23c/Klosterport 6, 8000 Århus C, Danmark

Aarhus Jazz Festival har et stærkt japansk islæt i år, og det kan mærkes på det nyåbnede Hotel Carmel ved Klosterport, hvor du kan høre navne som japanske GOAT, Turtle Now og Makiko Hirabayashi. Den tilhørende servering er dog hverken ramen eller sushi, men derimod en lækker snacktallerken med oste, vaniljesyltede cherrytomater, oliven og hjemmebagt brød til 75 kroner. Der burde også være rige muligheder for at få slukket tørsten, hvis du går om bord i Salon Carmels righoldige vinkort – og endelig kan du vove pelsen og skylle den japanske jazz ned med hotellets signatur-cocktail, Death in the Afternoon, som består af absinth og champagne. Rest in jazz, siger vi bare!

Havnen
Vindanmark, Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus C
Hantwerk, Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus C

Lækker jazz, seafood så det smasker og udsigt til blåt hav? Hvis du synes, det lyder nogenlunde ok, så skal du en tur ned på Fiskerihavnen i den kommende uge. Hos Vindanmark på Kystpromenaden går det nemlig helt i fisk med østers, bobler og geniale fisketapas med lakseruller, krebsesalat, laksepaté, håndpillede rejer, aioli og hellefisk fra Clausens Fiskehandel. Du kan også ”bare” nyde almindelige tapas med ost, oliven og kød-ting, hvis du ikke er til havmad – under alle omstændigheder er den ledsagende musik i top med et væld af danske og nordiske musikere på plakaten. Ja tak! Hantwerk på Fiskerivej byder i stedet på håndbrygget øl, CANblaus tapaplanke og fed jazz hele ugen – og så grilles der søndag. Bonusinfo: Tilsammen står Hantwerk og VinDanmark for over 10 procent af koncerterne under Aarhus Jazz Festival, så hvis du vil være sikker på tophøj frekvens af labre toner, så må du en tur på havnen.

Bispen
Bispejazz, Bispetorvet, 8000 Aarhus C

Det tætteste, du kommer på en jazz-katedral, er vel det store telt på Bispetorv i midtbyen. Her kan du tilbede jazzens guder de fleste af døgnets lyse timer med fuld knald på musikken fra formiddagens børnejazz, daglige frokostjazz-arrangementer, og indtil de sidste aftenarrangementer klinger af. Imens du vipper rytmisk med højrefoden og nikker indforstået til en solo, kan du nyde en lækker jazz-platte, som er en tapastallerken med seks til otte forskellige lækkerier. Den koster dig 110 kroner, og for 140 kroner får du både platte og en øl eller et glas vin. Du kan også hygge dig med lun tærte med dyppelse til 35 kroner. Hallelujah!

Pladsen
Ridehuset, Vester Allé 1, 8000 Aarhus C
Kødbyens Mad & Marked – Jazz & Mad, Officerspladsen, 8000 Aarhus C

Jazzen søger tilbage til sine afrikanske rødder fra onsdag den 19. juli og ugen ud på Officerspladsen og i Ridehuset. Her inviterer Aarhus Jazz Orchestra nemlig til South African Big Band Nights hver aften. Og mon ikke de hede rytmer skærper din appetit på smagen af det afrikanske køkken? Oh yes, man! På Officerspladsen lige ved Ridehuset har madmarkedet Kødbyens Mad & Marked da også organiseret et kæmpe opbud af jazzede fristelser, herunder flere hotte bud på afrikanske delikatesser. Du kan også stille sulten på alskens former for saftige, håndholdte hapsere hos nogle af de 15 andre stande på pladsen. Det kunne være Food Squads burger med crispy pulled pork med slaw eller Spiselaugets pork bun med gris, kål, relish og agurk – for slet ikke at nævne beef brisket burgeren fra Memphis Roadhouse! Nyåbnede Restaurant AU, der normalt har hjemme på Vestergade, går i den lidt lettere retning med nordisk mad med årstidens grønt. Under alle omstændigheder: Bare spis løs! Det kan danses af.

Gaden
SåRT, Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C
V58, Vestergade 58, 8000 Aarhus C

Der er dømt hipster-jazz, langborde og pastaorgie på Jægergårdsgade i den kommende uge! Den 16. juli har restaurant og delikatesse SåRT nemlig inviteret det japanske jazzband med det mundrette navn MoGoToYoYo som husorkester, mens stedets kokke vil lange den ene pastadrøm efter den anden på fællesbordene. Pasta og jazz koster 200 kroner – jazzen alene 50. Men hvorfor dog gå glip af nudelfesten? I en anden af byens legendariske gader, nemlig Vestergade, kan du tanke op med tapas, inden du kaster dig ud i en fyrig tango med tangoorkestret Cuesta Invisible. Den 23. juli serverer spille- og spisestedet Casa Carola blandt andet laksecarpaccio og albondigas på V58 for kun 200 kroner for både tapas og tango. Olé!

Banen
Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

På kulturproduktionscentret Godsbanen har man fat i nogle af jazz-ikonerne den første weekend af Aarhus Jazz Festival. Da hylder man nemlig både Bill Evans, låner et par musikere fra super-crooneren Jamie Cullums band og har orkesterleder Jens Klüver på scenen. Eller rettere sagt: På taget, for på Godsbanen har man nemlig valgt at sende musikken op i højderne! Du kan derimod hygge dig nede i gården med en umamiburger med trøffelmayo, en gang pille-rejer eller en salade nicoise med grillet tun. Eller hvad med en gang porchetta med fritter, urtecreme og spidskålsslaw? Alle koncerter er gratis, så mon ikke også der bliver råd til en gang jordbær med fløde til 55 kroner? Enjoy!