Foto: Jacobs BarBQ

Jacob’s BarBQ: Vi vil stoppe på toppen

Den legendariske Jacob’s BarBQ i Vestergade lukker på fredag efter 43 år.

“Vi vil stoppe på toppen.”

Sådan siger bestyrer Sarah Evar fra restauranten Jacob’s BarBQ til Jyllands-Posten i interview om, at restauranten fredag den 23. december har sidste åbningsdag. Spisestedet er efter 43 år noget nær en legende i det aarhusianske natteliv og har siden 1970’erne været populær blandt alt fra studerende til kendisser.

Bygninger er fredede
Årsagen til lukningen er, at de mere end 300 år gamle bygninger er fredede og må ikke bygges om. I dag er der køkken tre steder, så maden skal rundt til flere etager, inden den kan fordeles ud til restaurantens fem afdelinger.

“Kravene til gastronomi er høje i dag, og vi havde store planer for stedet, men vi kan desværre ikke renovere huset, og vi vil ikke gå på kompromis med vores ambitioner,” siger Sarah Evar til Jyllands-Posten.

Mange minder
Sarah Evar er datter af medstifteren Simson Evar, og familien overvejede at finde et nyt sted til restauranten. De blev dog hurtigt enige om, at stedet hænger uløseligt sammen med beliggenheden på Vestergade ved Lille Torv.

“Der er så mange, der har minder fra det her sted. Stamgæsterne er kommet her med deres børn og børnebørn, og lige nu har vi flere unge gæster, der bestiller bord, fordi de vil nå at fri til deres kærester ved det samme bord, hvor deres forældre blev forlovede,” siger Sarah Evar til avisen.

De fleste borde er booket frem til lukningen på fredag, så hvis du vil nå en middag på den navnkundige restaurant, skal du holde dig til.