Isbilen med gourmetis holder på Skt. Knuds Torv. Foto: Kastbergs Gourmet-is.

Madmarked opruster med egen isbil

Aarhus Central Food Market har fået egen isbil fra Kastbergs Gourmetis.

Der er gode nyheder for de lækkersultne i midtbyen. En isbil med kolde fristelser fra Kastbergs Gourmet-is er nemlig parkeret på Skt. Knuds Torv foran Aarhus Central Food Market. Indehaver Joachim Kastberg er allerede i gang med at lange is over disken til aarhusianerne, og for ham er det vigtigt, at folk får en god oplevelse, når de besøger isbilen.

”Det, der er dejligt, er de glade mennesker. Is gør folk glade. Og så er det den eneste mulighed i Aarhus for at smage min is i detail. Ellers sælger jeg kun til restauranter,” siger Joachim Kastberg.

Altid otte varianter
Kastbergs Gourmet-is har i alt 30 varianter, og der vil være otte slags at vælge imellem, når man besøger isbilen hos Aarhus Central Food Market. Det er nemlig det antal, der er plads til i bilen.

”Der vil altid være vanilje, chokolade og jordbær, men ellers bliver varianterne løbende udskiftet, blandt andet efter sæson. Lige nu er der rabarbersorbet, og til efteråret kommer der æble,” fortæller Joachim Kastberg.

Sjovt arbejde
Den 27-årige indehaver af Kastbergs Gourmet-is har arbejdet med is de sidste fem år. Først på hobbyplan, men nu lever Joachim Kastberg af sin interesse.

”Jeg synes, det er sjovt at arbejde med is – og så smager det godt,” forklarer han.

Det er da også først og fremmest smagen, der fascinerer Joachim Kastberg ved den søde spise.

”Det handler om, hvilke råvarer du bruger, og hvordan du tilbereder det. Det er ligesom at lave mad. Tilbereder du det godt, får du en god is, så jeg bruger så gode råvarer som muligt.”

Isbilen fra Kastbergs Gourmet-is er at finde på Aarhus Central Food Market frem til den 31. september. Der er både mulighed for at spise på stedet og købe med hjem.