Foto: Pixabay Images

I dag kommer Beaujolais Nouveau – Besøg din lokale vinbar

Nu ankommer årets Beaujolais Nouveau, og det betyder, at du kan købe lette og læskende vine ved din lokale vinhandler.

Hvert år den tredje torsdag i november afholdes der verden over Beaujolais Nouveau-dag. Og hvad er Beaujolais Nouveau så? Det er den dag på året, hvor man frigiver den nyeste årgang af den berømte beaujolais vin. Den kommer faktisk fra det område, man rent geografisk kender som den allersydligste del af Bourgogne. Vinene har dog deres egen appellation, og man bruger også andre druer. Således bruger man i Beaujolais druen Gamay til at lave sine rødvine. For mange klinger Beaujolais måske af hurtige biler og Thorkild Thyrring og måske knap så meget af god vin. Det er ikke helt uden grund, for det var nemlig racerkøreren Thorkild Thyrring, der i slut 80’erne var med til at gøre Beaujolais berømt i Danmark. Her var gimmicken, at Thorkild Thyrring racede ned til Sydfrankrig og hentede vinen, og så blev de drukket af festglade københavnere på Beaujolais Nouveau-dag.

Læs også: Julebuffet med Gin & Tonic ad libitum på Salling ROOFTOP

Men vinbarer rundt om i hele verden har prøvet at gøre op med vinens noget blakkede ry, som den fik hos vinkendere. I dag er Beaujolais blevet en vin, som ofte er på højde med vinene, man finder i Bourgogne, men til langt lavere priser. Med Beaujolais Nouveau får du en unik mulighed for at smage vinen helt ung, da den ofte kun er omkring 7 uger gammel. En særlig proces gør, at vinen sagtens kan drikkes og det endda i spandevis.

Så i dag er en god anledning til at støtte din lokale vinbar og drikke et læskende glas Beaujolais. For eksempel holder vinbarer som Sjovinisten, Á-Part, S’Vinbar og Pinot Butik & Bar særlige arrangementer i anledningen af frigivelsen af Beaujolais Novuveau.

“Ingen dag uden kaffe! Heldigvis har Aarhus flere skønne kaffebarer, der kan brygge en lækker kop mokka. Jeg øver mig i at drikke den sort, men vil nu allerhelst have en cappuccino eller flat white.”

Louise Sejr Højmark, Redaktør

Pizza

Se alle