Foto: Pixabay Images

Caféer inviterer udsatte familier til gratis juleaften

To aarhusianske caféer indbyder udsatte familier på gratis mad, gaver og hygge juleaften.

Hvad gør familien juleaften, hvis midlerne er små? Ejer Omran Badr fra caféerne Hollywood i Ny Banegårdsgade og Manhattan i Rosenkrantzgade arrangerer i år gratis juleaften for udsatte familier.

“Jeg synes, man hører så meget om, at færre og færre familier har råd til at holde jul. Julen handler for mig om at gøre andre mennesker glade og række hånden ud, og det kan jeg som caféejer. Har man mulighed for og energi til det, så synes jeg, man skal give lidt igen,” siger Omran Badr til Lokalavisen Aarhus.

Op til 150 mennesker
Mellem 120 og 150 mennesker bliver der plads til på de to caféer, der normalt ville have haft lukket juleaftensdag. Programmet kommer til at stå på klassisk dansk julemad, julelege, dans om træet og gaver til børnene. Målet er at skabe en hyggelig juleaften for familier, der har svært ved at finde økonomisk råderum i julen.

“Når børnene samles i skole efter jul, er der så megen glæde og så mange gode historier, og det er synd for de børn, der kommer tilbage fra juleferien uden noget at dele. Jeg er bange for, at det påvirker dem mere, end man skulle tro,” siger Omran Badr til avisen.