Foto:

Afstemning: Her er byens bedste burger

BURGER Over 1.000 læsere har stemt om byens bedste burger, og ny burgerjoint stryger direkte ind på førstepladsen.

Burgerkrigen raser i Aarhus, og nye burgersteder popper op på stribe. Senest er den økologiske The Burger Shack åbnet for et par uger siden i Frederiksgade, og før det åbnede den københavnske Grillen Burger Bar på Klostertorv. Men hvilken burgerjoint laver byens bedste burgere?

Vi har netop lavet en afstemning på Smag Aarhus’ Facebook-side, hvor mere end 1.000 læsere har svaret. Og vinderen er klokkeklart: Murphy’s Burger Joint på Nørre Allé. Det nytilkomne burgersted med islandske rødder scorer intet mindre end 24,9 procent af stemmerne som stedet med byens bedste burgere.

Frisklavet og håndskåret
Den vindende burgerbar åbnede dørene for publikum i juni sidste år og blev startet af islandske Óskar Kristjánsson og hans sønner Ómar Óskarsson og Kristján Óskarsson. Ved åbningen forklarede sidstnævnte deres tilgang til burgerkunsten således:

“Brødene er af egen opskrift og leveres friskbagte hver morgen. Kødet er frisklavet fra slagteren hver dag ud fra vores ønsker til kvalitet og fedtprocent, tomat og løg bliver håndskåret, og salaten håndplukket. Bøfferne får et penselstrøg med vores egen marinade, og pomfritterne kan dyppes i vores hjemmelavede dressing,” siger Kristján Óskarsson.

Økologisk på andenpladsen
På andenpladsen med 12,8 procent af stemmerne ligger The Burger Shack, der på trods af kun et par ugers åbent allerede er faldet i god jord hos aarhusianerne. Et mulehår efter på tredjepladsen med 12,7 procent af stemmerne ligger poolstedet Sharks ved Telefontorvet, der som bekendt er lige så berømte for sine burgere som sine poolborde.

Den samlede top 5 ser således ud:

  1. Murphy’s Burger Joint (24,9%)
  2. The Burger Shack (12,8%)
  3. Sharks (12,7%)
  4. WeDoBurgers (10,1%)
  5. Grillen Burger Bar (10,0%)

Stort tillykke til vinderne herfra 🙂