Foto: Visit Aarhus

Årets Læserfavoritter 2015

FAVORIT Næsten 500 læsere har sat ord på deres gastronomiske yndlingssteder i Aarhus, og nu er svarene gjort op. Drumroll…

Af Mikkel T. Krogh

I vores læserundersøgelse for nylig spurgte vi jer, hvad jeres yndlingssteder er inden for henholdsvis restauranter, caféer, takeaways, drinkssteder og kaffebarer i Aarhus. Næsten 500 læsere svarede på spørgeskemaet, og derfor er vi glade for at kunne kåre Årets Læserfavoritter 2015. Here goes:

Restaurant: CanBlau / Restaurant Ét / OliNico
What are the odds? En fintælling viser, at CanBlau, Restaurant Ét og OliNico indtager en delt førsteplads som Årets Læserfavorit i restaurantkategorien, fordi de har fået præcist lige så mange stemmer i afstemningen. Den stemningsfyldte bistro Klassisk 65 i Jægergårdsgade sniger sig ind på en andenplads, og på tredjepladsen kommer det hyggelige brasserie Juliette på Frederiksbjerg.

Takeaway: OliNico
Der er til gengæld ingen slinger i valsen i takeawaykategorien, hvor OliNico på Mejlgade indtager den absolutte førsteplads som læserfavorit, når aarhusianerne skal pege på deres yndlingstakeaway. På andenpladsen kommer den mexikanske takeaway Vaca i Latinerkvarteret, mens den nystartede sandwichbar Mr. Mums på Jægergårdsgade løber med en tredjeplads i læsernes bedømmelser.

Café: Drudenfuss
På caféfronten er læsernes ubestridte læserfavorit Café Drudenfuss, som vi også flere gange har rost i vores guides her på Smag Aarhus. Café Ziggy og Café Englen deler andenpladsen i cafékategorien, mens tredjepladsen går til en klassiker, nemlig Casablanca i Latinerkvarteret.

Drinkssted: St. Pauls Apothek
Med hele 24 procent af stemmerne løber den kombinerede cocktailbar og restaurant St. Pauls Apothek på Jægergårdsgade med titlen som Årets Læserfavorit 2015 i kategorien drinkssted. På andenpladsen ligger drinksbaren Herr Bartels ved åen, mens sommelier Sabina Sunnes populære vinbar S’vinbar på Klostergade løber med en flot tredjeplads.

Kaffebar: La Cabra
La Cabra i Graven med ejer Esben Piper i spidsen har kaffeskills i topklasse, og ikke overraskende er kaffebaren også læsernes topfavorit blandt byens mange kaffebarer. På andenpladsen ligger Street Coffee, mens Great Coffee med Søren Stiller Markussen ved roret i Klostergade løber med tredjepladsen.

Tillykke til jer alle!

Læs artikel: Tre spisesteder scorede grøn pris
Læs artikel: Aarhus-restaurant bedst i Vestdanmark
Læs artikel: Klassisk 65 løb med feel good-pris